Borger

Genbrugspladser

Genbrugspladserne drives af AffaldPlus et fælleskommunalt affaldsselskab for seks kommuner i Syd- og Vestsjælland

Køretøjer (med en tilladt totalvægt på maksimalt 3.500 kg) med tilhørende trailer har adgang til genbrugspladserne. Både medlemskommunernes borgere og virksomheder kan benytte alle AffaldPlus genbrugsplads i de seks kommuner. 

Det er gratis for private

Det er gratis for private borgere i Slagelse Kommune at benytte genbrugspladserne. Private betaler til pladserne som en del af den - for private - obligatoriske kommunale affaldsordning.

Virksomheder skal betale

Virksomheder skal betale for at benytte genbrugspladserne.

Det gælder også, hvis en virksomhed har valgt at tilmelde sig den kommunale affaldsordning til dagrenovation. Takster for indsamling af dagrenovation fra virksomheder, indeholder ikke betaling for brug af genbrugspladserne. Virksomheder har "brugerbetaling” pr. besøg.

Virksomheder har desuden mulighed for at oprette sig som Plusbruger hvilket giver nogle fordele. Læs mere og se den aktuelle takst på AffaldPlus' hjemmeside.

Man kan ikke betale med kontanter på pladserne.

Find en genbrugsplads

Du må benytte alle AffaldPlus' genbrugspladser i de seks medlemskommuner. Genbrugspladser i Slagelse Kommune:

Pladser, mærket med * herover, modtager også affald fra husholdningen. Denne type affald modtages dog kun, hvis sækken er forsynet med kommunens sækkemærke.
Kontakt personalet på pladsen ved ankomsten, da affaldet skal i en særlig container. 

Genbrugsplads på internettet

Hjemmesiden storskrald.dk er en virtuel genbrugsplads. Målet er at nedbringe mængden af brugbare effekter som hver dag kasseres eller smides væk. Alle kan kigge i alle containere, søge osv. uden at være oprettet som bruger.
For at lægge ting i de virtuelle containere og udnytte forskellige andre faciliteter, skal man være oprettet som bruger, hvilket er gratis.

Haveaffaldsplads

Pladsen er overvåget med video. Der er ikke personale på pladsen, derfor kan du ikke få udleveret bioposer til din køkkenspand eller købe sækkemærker til en ekstra sæk affald.

Værd at vide

  • Man kan ikke betale med kontanter på pladserne
     
  • KUN klare sække. Affald i sorte sække og papirsække må ikke tages med på pladsen, heller ikke selv om du har tænkt dig at tømme affaldet ud i containerne
     
  • Elektronisk Sorteringsvejledning - tast affaldstype og se hvilken kategori det tilhører

Bioposer og sækkemærke 

På genbrugspladserne kan du hente bioposer til din køkkenspand. Poserne er gratis. Du kan også købe sækkemærker til en ekstra sæk affald. Husk, du kan ikke betale med kontanter på pladserne. Læs mere om:

AffaldPlus' medlemskommuner

De seks kommuner er: Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og Vordingborg. AffaldPlus har udgivet en række små videofilm om selskabet og om affald. Du kan se dem på