Studieprisen

Studieprisen på 10.000 kr. gives hvert år til en studerende eller en gruppe på en videregående uddannelse

Næste arrangement

Følg med på denne side for at se, hvornår vi uddeler Slagelse Kommunes Studiepris næste gang.

Om Slagelse Kommunes Studiepris

Slagelse Kommunes Studiepris, som består af et kontantbeløb på 10.000 kroner, gives hvert år til en studerende eller en gruppe på en videregående uddannelse på University College Sjælland, ErhvervsAkademi Sjælland eller Syddansk Universitet i Slagelse, som i forbindelse med sit studie formår at bringe sit studie og sin faglige viden ud i erhvervslivet og således fungere som brobygger af viden. 2015 var første gang, at prisen blev uddelt.

Når Slagelse Kommune uddeler studieprisen er det netop for at anerkende den værdi, der ligger i muligheden for, at studerende kan fungere som brobyggere af viden og således medvirker til en udvikling og en værdi, som potentielt forankres både i virksomheden og hos den studerende.

Retningslinjer for ansøgning
 • Slagelse Kommunes Studiepris

  Slagelse Kommune vil styrke samarbejdet mellem kommunens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner. De studerende på de videregående uddannelser i Slagelse Kommune skal hurtigst muligt kunne omsætte den forskningsbaserede viden, de tilegner sig på uddannelsen, til brugbar viden ude i erhvervslivet. Ligeledes skal Slagelse Kommunes offentlige og private virksomheder kunne drage nytte af den nye og opdaterede viden, som de studerende er i besiddelse af. Det skal Studieprisen være med til at sætte fokus på.

  Slagelse Kommunes Studiepris, som består af et kontantbeløb på 10.000 kroner, gives til en studerende på en videregående uddannelse på University College Sjælland, ErhvervsAkademi Sjælland eller Syddansk Universitet i Slagelse, som i forbindelse med sin uddannelse formår at bringe sit studie og sin faglige viden ud i erhvervslivet og således fungere som brobygger af viden.

 • Ansøgning

  For studerende

  Den studerende indstiller sig selv som kandidat til Studieprisen ved at udfylde ansøgningsblanketten. Sammen med ansøgningen skal den studerende vedlægge udtalelse fra den virksomhed, der er samarbejdet med, hvori virksomheden redegør for, hvilken konkret værdi samarbejdet med den studerende har haft for virksomheden, og hvorfor virksomheden mener, at den studerende kandiderer til modtagelse af Slagelse Kommunes Studiepris. Ansøgningsskema samt udtalelse fra virksomheden sendes via ansøgningsboksen på denne side senest d. 17. april 2016.

  For virksomheden

  Det er også muligt for virksomheder at indstille studerende til Studieprisen via samme ansøgningsblanket. Ansøgningsskema samt udtalelse fra virksomheden, hvori der redegøres for, hvilken konkret værdi samarbejdet med den studerende har haft og hvorfor virksomheden mener, at den studerende kandiderer til modtagelse af Slagelse Kommunes Studiepris. Ansøgningsskema samt udtalelse fra virksomheden sendes via ansøgningsboksen på denne side senest 17. april 2016.

  Kriterierne for at komme i betragtning til Slagelse Kommunes Studiepris er

  Et værdiskabende samarbejde med offentlig eller privat virksomhed i Slagelse Kommune f.eks. i forbindelse med en opgave, bachelorprojekt eller speciale.

  Eller:

  Studiejob i en studierelevant offentlig eller privat virksomhed i Slagelse Kommune, hvor viden fra studiet er inddraget og brugt til noget konkret og værdiskabende for virksomheden.

 • Vinderen

  Modtageren af prisen forpligter sig til at deltage ved følgende års overrækkelse af Studieprisen sammen med Slagelse Kommunes borgmester samt ved denne lejlighed at fortælle om, hvad beløbet fra Studieprisen er gået til.