Gode cykelruter i kommunen

Slagelse Kommunes veje og natur inviterer til cykelture. Så find racercyklen frem og prøv vores tre forslag til gode og udfordrende cykelture.

Trænger racercyklen til at blive luftet? Så har Slagelse Kommune sammensat tre gode forslag til en cykeltur i vores dejlige cykelterræn.

Ruterne varierer i længde fra 35,5 km til 52,2 km og har udgangspunkt fra henholdsvis Slagelse, Korsør og Skælskør. Ruterne egner sig (grundet længden) bedst til racercykler eller gode citybikes.

Fælles for ruterne er, at de alle primært bliver kørt på små, mindre trafikerede veje i smuk natur. God tur.

Tour-forslag 1: Fra Slagelse

Denne tur starter og slutter på Rådhuspladsen i Slagelse og byder på 52,2 km (229 højdemeter). Det er således den længste etape i vores lille Tour de Slagelse Kommune.

Undervejs skal du blandt andet forcere Blæsingebakken, der er en stigning uden for kategori på 300m med 7,5 % i snit. Men turen byder også på smuk udsigt over Storebælt og broen på højdedraget før Dalby.

Tour-forslag 2: Fra Korsør

Denne tur har udgangspunkt fra Caspar Brands Plads i Korsør og er den hårdeste målt på højdemeter og derfor egnet til klatrere. Ruten er på 43,1 km (258 højdemeter) 

Efter 17,6 km rammer du en af kommunens hårdeste stigninger, nemlig Jættehøjvej, der er en stigning uden for kategori på 2,1 km med 2,9 % i snit. Senere kan du nyde den fantastiske udsigt fra Jættehøjene.

Tour-forslag 3: Fra Skælskør

Etapen starter ved Skælskør Bibliotek og er guf for sprinterne. Du skal ud på 35,5 km (140 højdemeter) uden de store stigninger. Til gengæld byder turen på smuk natur i Fyrendal Skov, og på hjemturen langs kysten passerer du Holsteinborg Gods.

Del din favoritrute

Hvis du har et tip til en anden god cykelrute, som fortjener at blive synliggjort her på siden, så andre får glæde af den, er du meget velkommen til at kontakte os.

Siden er sidst opdateret 8. september 2017