Idrætstalentklasser

Idrætstalentklasserne er et attraktivt uddannelsestilbud til de mange dygtige unge sportsudøvere, som bliver opfostret i kommunens idrætsforeninger.

Idrætstalentklasserne på Nymarkskolen har til formål at give kommunens unge idrætstalenter bedre mulighed for at kombinere både skole og idræt.

I idrætstalentklasserne er både elevens faglige og sportslige udvikling i fokus. Eleven har derfor de samme obligatoriske fag som alle andre folkeskoleelever, men to gange om ugen er der indlagt morgentræning med højtkvalificerede trænere. Eleven bliver en del af et unikt fællesskab, hvor både klassekammerater og lærere kender til livet som idrætstalent og bakker op om den store indsats, som eleven lægger i sin idræt.

Optagelse i klassen

Hvert år oprettes der en ny idrætstalentklasse på 7. klassetrin på Nymarkskolen. Og der er nu en idrætstalentklasse på alle klassetrin i udskolingen.

Optagelse til den nye idrætstalentklasse finder sted en gang om året - normalt i starten af et kalenderår. Optagelsen sker ud fra en vurdering af udtalelser fra skole og idrætsforening samt en fysisk screening, en prøvetræning og en personlig samtale på Nymarkskolen.

Siden er sidst opdateret 30. august 2021