Slagelse Open

Bliv en del af aktivitetsugen for borgere med behov for støtte, Slagelse Open, hvor du har mulighed for at prøve forskellige aktiviteter.

Slagelse Open er en aktivitetsuge for borgere med behov for støtte, som har været afholdt 6 gange.

Til Slagelse Open kan du prøve kræfter sjove aktiviteter, få gode grin, møde en masse glade mennesker og få nye venner.

Og du kan opleve, hvad det lokale foreningsliv har at byde på. 

Tid og sted

Slagelse Open finder normalt sted i uge 34 på og omkring et idrætsanlæg i Slagelse. 

Slagelse Open aflyst i 2022

Som følge af puljereduktioner bliver der desværre ikke afholdt Slagelse Open i 2022. 

Se filmen om Slagelse Open

Læs mere om projektet her
 • Idrætsuge skal knytte bånd

  Formålet med Slagelse Open er at udbrede borgere med behov for støttes deltagelse i det almene foreningsliv samt at knytte de lokale trænere og ledere fra foreningslivet sammen med netop denne målgruppe.

  Borgere med behov for støtte har ofte svært ved at finde den rigtige aktivitet og komme i gang med den, og det pædagogiske personale mangler ofte forudsætningerne for at guide den enkelte i de gældende sociale og sportslige spilleregler for deltagelse i en forening.

  Borgere med behov for støtte går derfor glip af sunde og sjove fritidsoplevelser og nye venskaber. Det forsøger det tværfaglige projekt Slagelse Open at gøre noget ved.

  Et aktivt fritidsliv i en forening giver fællesskaber og uformel læring, som også vil bidrage til andre facetter i livet. Det vil desuden også bidrage til den overordnede inklusion i samfundet, at borgere med behov for støtte bliver en del af det almene foreningsliv.  

  Det skal bl.a. ske gennem en årlig aktivitetsuge i sommerferien, hvor borgere med behov for støtte kan prøve kræfter med det varierede foreningsliv, som kommunen har at byde på. Her kan foreningerne omvendt få nyttig viden om og praktiske erfaringer med at arrangere idræt for borgere med behov for støtte, og hvordan man inkluderer lige netop denne målgruppe.

  Derved får foreningerne større mulighed for at oprette tilpassede hold eller lave guidede individuelle forløb, så borgere med behov for støtte får lettere ved at deltage både enkeltvis og i fællesskab i kommunens fritidsliv.  

 • Tilpassede idrætshold

  Udover Slagelse Open er der også andre muligheder for at få et aktivt fritidsliv og blive en del af det sociale samspil, som er en vigtig del af foreningslivet.

  Gennem tæt samarbejde med vores lokale foreninger er der allerede oprettet tilpassede hold, som kan gøre det nemmere at starte til sport og holde fast i det.

  Desuden har flere foreninger i kommunen fået et godt kendskab til lige netop  målgruppen borgere med behov for støtte og er klar til at byde velkommen.

  Så hvis du får blod på tanden oven på Slagelse Open og har lyst til at fortsætte med en idræt/aktivitet, så er der god mulighed for dette.

 • Status på projektet

  Aktivitetsugen var i 2018 igen en succes. De i alt 60 deltagere kunne vælge mellem 18 forskellige aktiviteter - lige fra floorball, petanque og tæppecurling til kreativ i naturen, sang og dans. Der var noget for en hver smag og interesse.

  Og trænere og instruktører fra hele 16 forskellige af kommunens foreninger stod klar til at træne deltagerne og give dem en god, sjov og lærerig oplevelse.

  Målet er nu at få oprettet flere tilpassede hold i foreningerne, så deltagerne kan fortsætte med at dyrke en eller flere af de aktiviteter, som de har stiftet bekendtskab med i løbet af aktivitetsugen.

  Og så vender Slagelse Open tilbage igen i 2019, hvor der i uge 34 for femte gang vil blive afholdt aktivitetsuge for borgere med behov for støtte. 

 • Praktiske oplysninger

  Slagelse Open er et samarbejde mellem Fritidsafdelingen i Slagelse Kommune, lokale foreninger og CEPUS (Center for Psykosocial Udvikling Slagelse).