Slagelse Talent & Elite

Slagelse Talent & Elite er et idrætstilbud for studerende, som har sportslige ambitioner

Slagelse Talent & Elite er et samarbejde mellem SK, forskellige uddannelsesinstitutioner og 6 foreninger, og henvender sig til unge under ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse, som samtidig har et særligt sportsligt talent. 

Ordningen giver de unge sportstalenter bedre mulighed for at kombinere uddannelse og sport.

Hvad får du?

Som Slagelse Talent & Elite-atlet bliver du en del af et ambitiøst, udviklende og stærkt fællesskab, hvor dine prioriteringer omkring din sport bliver støttet.

Derudover får du også adgang til en lang række muligheder, der understøtter din sport. Fx morgentræning, hjælp til at strukturere din hverdag, kurser i mentaltræning, forfriskning ml. skole og sport, kurser i bl.a. kost og ernæring, træningslokale, behandlernetværk, lektielæsning m.m.

Målgruppe

Den primære målgruppe er unge under ungdomsuddannelse. Uanset hvilken studieretning, du vælger, kan du være med i ordningen. Skal du gå på STX, HHX eller HTX findes der fire studieretninger, hvor du er sikret morgentræning to gange om ugen.

Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, kan du stadig være en del af ordningen, og deltage i morgentræningen, hvis dit skema tillader det.

Sådan bliver du optaget

For at blive optaget i Slagelse Talent & Elite skal du enten bo i Slagelse Kommune, dyrke sport i Slagelse Kommune eller gå i skole i Slagelse Kommune. For at komme i betragtning til Slagelse Talent & Elite skal du opfylde to ud af de tre kriterier. Derudover forventes der et højt sportsligt niveau.

Du er kvalificeret til Slagelse Talent & Elite ved fx at tilhøre den nationale elite i din aldersgruppe og sportsgren eller deltage i træning og kampe på højeste niveau, enten nationalt eller regionalt. 

Sportscollege

Som studerende på Slagelse Talent & Elite-ordningen har du mulighed for at bo i ungdomsboliger tæt på dit studie og din sport.

På sportscollege er der mulighed for at være sammen med andre sportsudøvere og studerende, som ønsker en fokuseret hverdag med et stærkt fællesskab.

Som atlet i Slagelse Talent & Elite har du på Sportscollege blandt andet adgang til et opholds- og loungeområde, et køkken og træningsfaciliteter, som frit kan benyttes. Sportscollege er dermed et naturligt og dagligt samlingssted for alle Slagelse Talent & Elites atleter.

Hvordan bliver du skrevet op til bolig?

Ungdomsboligerne administreres af Slagelse Boligselskab, og gennem Slagelse Talent & Elite kan du komme på venteliste til en bolig.

Hør mere om talent og elite

 Mere info

Siden er sidst opdateret 20. marts 2020