Slagelse Talent & Elite

Slagelse Talent & Elite er et tilbud for studerende, som har sportslige ambitioner.

Slagelse Talent & Elite er et samarbejde mellem SK, forskellige uddannelsesinstitutioner og 6 foreninger, og henvender sig til unge under ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelse eller videregående uddannelse, som samtidig har et særligt sportsligt talent. 

Ordningen giver de unge sportstalenter bedre mulighed for at kombinere uddannelse og sport.

Hvad får du?

Som Slagelse Talent & Elite-atlet bliver du en del af et ambitiøst, udviklende og stærkt fællesskab, hvor dine prioriteringer omkring din sport bliver støttet.

Derudover får du også adgang til en lang række muligheder, der understøtter din sport. Fx morgentræning, hjælp til at strukturere din hverdag, kurser i mentaltræning, forfriskning ml. skole og sport, kurser i bl.a. kost og ernæring, træningslokale, behandlernetværk, lektielæsning m.m.

Målgruppe

Den primære målgruppe er unge under ungdomsuddannelse. Uanset hvilken studieretning, du vælger, kan du være med i ordningen. Skal du gå på STX, HHX eller HTX findes der fire studieretninger, hvor du er sikret morgentræning to gange om ugen.

Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, kan du stadig være en del af ordningen, og deltage i morgentræningen, hvis dit skema tillader det.

Hvordan bliver du optaget?

For at blive optaget i Slagelse Talent & Elite skal du enten bo i Slagelse Kommune, dyrke sport i Slagelse Kommune eller gå i skole i Slagelse Kommune.

For at komme i betragtning til Slagelse Talent & Elite skal du opfylde to ud af de tre kriterier samt leve op til følgende:

  • Du skal tilhøre den nationale elite indenfor din aldersgruppe i din sportsgren eller have potentialet til det.
  • Du skal deltage i træning og kampe på højeste niveau, enten nationalt eller regionalt. 
  • Du skal have høje sportslige ambitioner og være reflekteret over processen for at nå dertil.
  • Du skal være ambitiøs omkring både sport og uddannelse og tillægge begge værdi.
  • Du skal tage ansvar for din egen udvikling gennem handlinger, meninger og levevis i opgaven som eliteudøver under uddannelse.
  • Du opsøger hjælp og er opsøgende og nysgerrig på elementer, der kan bidrage til en positiv udvikling.

Hvordan søger du om optagelse?

Du søger om optagelse i Slagelse Talent & Elite via det relevante skema i den røde selvbetjeningsboks.

Vi skal modtage din ansøgning senest tirsdag den 25. januar 2022.

Du får besked om optag senest onsdag den 23. februar 2022.  

Sportscollege

Som studerende på Slagelse Talent & Elite-ordningen har du mulighed for at bo i ungdomsboliger tæt på dit studie og din sport.

På sportscollege er der mulighed for at være sammen med andre sportsudøvere og studerende, som ønsker en fokuseret hverdag med et stærkt fællesskab.

Som atlet i Slagelse Talent & Elite har du på Sportscollege blandt andet adgang til et opholds- og loungeområde, et køkken og træningsfaciliteter, som frit kan benyttes. Sportscollege er dermed et naturligt og dagligt samlingssted for alle Slagelse Talent & Elites atleter.

Hvordan bliver du skrevet op til bolig?

Ungdomsboligerne administreres af Slagelse Boligselskab, og gennem Slagelse Talent & Elite kan du komme på venteliste til en bolig.

Hør mere om talent og elite

 Mere info

Siden er sidst opdateret 4. januar 2022