Tour de France 2022

Bidrag til Tour-festen i 2022

I juli 2022 kommer etapeløbet Tour de France for første gang nogensinde til Danmark. Det er en unik event, som vil skabe stor opmærksomhed til hele landet og dermed også Slagelse Kommune.

De første tre etaper af Tour De France 2022 bliver kørt i Danmark:

  • 1. juli: Prolog i Københavns gader
  • 2. juli: Roskilde-Nyborg
  • 3. juli: Vejle-Sønderborg

Du kan læse mere om Tour-starten i Danmark og se ruterne på den officielle Grand Départ Copenhague Danemark 2022 hjemmeside.

Deltag i Temamøde den 26/5 

Vil du stå for en aktivitet eller et tiltag langs ruten og tage del i den gule folkefest? Så er det tid til at lægge hovedet i blød. Vi inviterer derfor til online temamøde om Tour-aktiviteter.

Hvis du skal angive mødenummer og adgangskode, er det:
Mødenummer: 163 206 7268
Mødeadgangskode: AFgQpghU298

Se ruten gennem Slagelse Kommune

Etapen Roskilde-Nyborg lægger vejen forbi Slagelse Kommune og fører rytterne over Storebæltsbroen. 

Slagelse Kommune er allerede i gang med forberedelserne og vil fra 2021 igangsætte en række optaktsevents. Og vi ønsker, at alle i Slagelse Kommune skal få en god oplevelse ud af den store verdensbegivenhed, der besøger os.

Aktiviteter på Tour-ruten

Hvis dig og din forening/fællesskab gerne vil bidrage med festlige aktiviteter/tiltag på Tour-ruten under selve etapen den 2. juli 2022, kan I fortælle os om jeres aktivitet/tiltag via den røde selvbetjeningsboks her på siden. 

Kom med din idé

Hele kommunen (fx borgere, foreninger, lokalråd, erhvervsforeninger mv.) har mulighed for at komme med idéer til events, der kan skabe en stor cykelfest. Det kan både være optaktsevents og aktiviteter under etapen.

Hvis du har en god idé til en festlig event/aktivitet, kan du skrive til konstitueret leder af Idræt, Fritid og Faciliteter Puk Kirkeskov Hvistendal på mailen pukhv@slagelse.dk.

Deltag i sparingsmøder

I hele perioden afholdes der åbne sparingsmøder. Det første blev afholdt som et kickoff-møde på Musholm Ferie, Sport og Konference den 26. februar 2020 med over 100 deltagere og med et foredrag af Alex Pedersen.

Pulje til diverse tiltag

I løbet af 2021 vil vi melde ud, hvordan du kan søge midler til dine gule idéer. Følg med her på siden.

100 dages fest

Hvis du gerne vil afholde en spændende event, som kan være med til at synliggøre Tour-etapen i kommunen og skabe endnu mere Tour-feber, så hører vi meget gerne fra dig. 

Du kan tilmelde din event til vores 100 dages fest via selvbetjeningsskema i den røde boks på siden. 

Du kan desuden synliggøre din event via #tourenoverbroen på Instagram samt ved at gøre Facebook-siden "Touren over Broen" til medarrangør.  

Bliv frivillig til Touren

Når Touren gæster Slagelse Kommune, får vi brug for frivillige hænder til at løse de mange opgaver, som er forbundet med afviklingen af Tour-etapen.

Du kan både være frivillig som enkeltperson eller via din forening. Foreningen vil modtage en mindre godtgørelse for din/jeres indsats. Alle frivillige modtager desuden en helt unik, officiel Tour de France Grand Départ Copenhague tøjpakke samt forplejning.

Vagterne som frivillig kan veksle mellem trafikofficial, parkering, service og oprydning.

Husk ved tilmelding at skrive navnet på din evt. forening.

Lån målportal og telt

Foreninger, som skal afholde et løb, stævne mv., har mulighed for helt kvit og frit at låne den målportal og det telt, som kommunen har indkøbt i anledning af Tour de France 2022.

Målportalen er todelt og kan derfor bruges over veje. Teltet er ca. 4 x 4 meter, og der følger to pop-up borde med.

Skriv en mail til pukhv@slagelse.dk, hvis I gerne vil låne portalen og teltet. 

Følg med

Der vil i god tid inden arrangementet blive udarbejdet en egentlig Tour de France-hjemmeside, som vil samle en masse relevante informationer og aktiviteter ét sted. 

Du kan også følge den lokale indsats på Touren over broen på Facebook og Instagram.

Derudover kan du med fordel følge #TourstartDK på Facebook og Twitter. 

TdF-nyhedsbrev

Cirka 4 gange om året udsender vi et nyhedsbrev, hvor du kan læse mere om lokale muligheder, aktiviteter og events relateret til Tour de France 2022. Du kan komme på maillisten via selvbetjeningsskemaet i den røde boks. 

Synshandicappede kan få læst nyhedsbrevet op ved at kontakte leder af Idræt, Fritid og Faciliteter, Puk Kirkeskov Hvistendal, på tlf. 58 57 44 04.

Siden er sidst opdateret 26. maj 2021