Tour de France 2022

Bidrag til Tour-festen i 2022

I juli 2022 kommer etapeløbet Tour de France for første gang nogensinde til Danmark. Det er en unik event, som vil skabe stor opmærksomhed til hele landet og dermed også Slagelse Kommune.

De første tre etaper af Tour De France 2022 bliver kørt i Danmark:

  • 1. juli: Prolog i Københavns gader
  • 2. juli: Roskilde-Nyborg
  • 3. juli: Vejle-Sønderborg

Se ruten gennem Slagelse Kommune

Etapen Roskilde-Nyborg lægger vejen forbi Slagelse Kommune og fører rytterne over Storebæltsbroen. 

Slagelse Kommune er allerede i gang med forberedelserne og vil fra 2020 igangsætte en række optaktsevents. Og vi ønsker, at alle i Slagelse Kommune skal få en god oplevelse ud af den store verdensbegivenhed, der besøger os.

Kom med din idé

Hele kommunen (fx borgere, foreninger, lokalråd, erhvervsforeninger mv.) har mulighed for at komme med idéer til events, der kan skabe en stor cykelfest. Det kan både være optaktsevents og aktiviteter under etapen.

Hvis du har en god idé til en festlig event/aktivitet, kan du skrive til konstitueret leder af Idræt, Fritid og Faciliteter Puk Kirkeskov Hvistendal på mailen pukhv@slagelse.dk.

Deltag i sparingsmøder

I hele perioden afholdes der åbne sparingsmøder. Det første blev afholdt som et kickoff-møde på Musholm Ferie, Sport og Konference den 26. februar 2020 med over 100 deltagere og med et foredrag af Alex Pedersen.

Pulje til diverse tiltag

I løbet af efteråret 2020 vil vi melde ud, hvordan du kan søge midler til dine gule idéer. Følg med her på siden.

100 dages fest

Hvis du gerne vil afholde en spændende event, som kan være med til at synliggøre Tour-etapen i kommunen og skabe endnu mere Tour-feber, så hører vi meget gerne fra dig. 

Du kan tilmelde din event til vores 100 dages fest via selvbetjeningsskema i den røde boks på siden. 

Du kan desuden synliggøre din event via #tourenoverbroen på Instagram samt ved at gøre Facebook-siden "Touren over Broen" til medarrangør.  

Følg med

Der vil i god tid inden arrangementet blive udarbejdet en egentlig Tour de France-hjemmeside, som vil samle en masse relevante informationer og aktiviteter ét sted. 

Du kan også følge den lokale indsats på Touren over broen på Facebook og Instagram.

Derudover kan du med fordel følge #TourstartDK på Facebook og Twitter. 

Du kan også læse mere om Tour-starten i Danmark og se ruterne på den officielle Grand Départ Copenhague Danemark 2021 hjemmeside.

Siden er sidst opdateret 1. september 2020