Kongegaarden

Kongegaardens historie

Kongegaarden er et af provinsens væsentligste borgerlige rokokohuse. Kongegaarden blev opført i 1761 og fredet i 1918.

Tidligere har det været en gæstgivergård for de kongelige, adelige og andre prominente personer, der ventede på godt vejr, så de kunne sejle over Storebælt.

Kongegaarden i dag

I dag er Kongegaarden en professionel og tværæstetisk kunstplatform med tidsaktuelle udstillinger, koncerter og events samt borgerinvolverende formidling og undervisning.

Kongegaarden er bl.a. støttet af Slagelse Kommune samt en række fonde. 

Samling og legatboliger

Kongegaarden indeholder Isensteinsamlingen med over 7.000 værker, som den kunstfaglige ledelse plejer, formidler og reaktiverer i tæt samspil med den helt aktuelle kunst.

Stedet råder også over to kunstnerlegatboliger beregnet til især yngre akademiuddannede billedkunstnere og musikere, der ønsker et længere arbejdsophold med plads til fordybelse og produktion.

Koncertsal

Kongegaarden rummer desuden en koncertsal, der med sine blotlagte tømmerkonstruktioner, brede egetræsplanker og lettere skrå vægge har en helt unik akustik.

Til koncerter er der plads til over 100 siddende gæster, men salen bliver også brugt til performances, foredrag og udstillinger.

Have

Kongegaardshaven er velplejet og fyldt med historiske roser samt en række plantearter, som alle har været anvendt i haverne i gamle dage.

Der er offentlig adgang, og om sommeren danner haven ofte ramme om forskellige arrangementer og koncerter arrangeret af enten Kongegaarden eller lokale foreninger.

Udstillingshal

Kongegaarden bestyrer desuden aktuelt et 275 m2 tidligere industrirum i det ikoniske glasværk i Korsør.

Lokalet fungerer både som udstillingshal for eksperimenterende nutidskunst og til tider som atelier for kunstnere, der bliver tildelt et artist-in-residence ophold.

Det er Kongegaardens mål på sigt at markere sig som en uomgængelig, international kunst- og kulturinstitution, der ikke blot er til glæde for de lokale borgere, men som også sætter hele Vestsjælland på det kunstneriske landkort.

Åbningstider

Der er gratis adgang. Kongegaarden har åbent:

  • Tirsdag-søndag kl. 11.00-16.00
  • Onsdag kl. 11.00-18.00.

Kontakt

Kongegaarden ligger på Algade 25, 4220 Korsør og kan kontaktes på tlf. 58 37 78 90 eller på mailen info@kongegaarden.dk.

Flere oplysninger

Du kan finde mere info om Kongegaarden og aktuelle udstillinger + program på Kongegaardens hjemmeside.