Byparken i Korsør

Parken strækker sig som et åbent og varieret parkbånd fra den nordlige del af Korsør og helt ind i byens centrum. Med sine 17 ha den største i kommunen.

Byparken er anlagt i 2000 på det gamle jernbaneterræn, som blev ledigt, efter Storebæltsforbindelsen blev bygget.

Her er lunde af forskellige træer og en lindeallé. I parkens nordlige del findes en kælkebakke. Der er store områder med græs; nogle steder klippet til færdsel og ophold og andre steder holdt naturligt. 

Der er mulighed for at leje eller låne parken, som bl.a. har en stor plads egnet til arrangementer som koncerter, markeder mm. Se mere nederst på siden.

Motionsoase

Motionsoasen ligger ved Kongebroen og indbyder især unge og voksne til at medbringe musik og udnytte det udlagte dansegulv. Desuden er der opsat motionsredskaber og basketballkurve til andre former for motion, og du kan holde pause på bænken eller på de grønne bakker omkring anlægget.

Skateboardbane

Banen ligger ved rundkørslen mellem Tårnborgvej og Kongebroen. Den er nyanlagt i 2021 med mange forskellige udfordringer i form af en stor bowl, trapper, ramper og rails.

Parkbåndet

Den sydligste del af parken danner en promenade mellem byparken og havnekajen, og fra bænkene kan du bl.a. nyde udsigten til havnen. Parkbåndet er siden udlagt til biodiversitetsareal med fokus på naturlig indvandring af vilde urter.

Transport til parken

Bus.

Find vej

Lån eller leje af areal
 • Anvendelse, størrelse, priser og inventar

  Pladsen rummer mange forskellige aktivitetsmuligheder, fx koncerter, cirkus, tivoli, dyrskue, teater eller andre ting, der kræver store armbevægelser.

  I parken er der et aktivitetshus, der udlånes til foreninger, borgergrupper og andre institutioner. Der er køleskab, komfur, kaffemaskine, elkande, stole og borde til 32 personer. Desuden er der tilknyttet handicaptoiletter og en dejlig terrasse. Indgang til huset er handicapvenligt ligesom stisystemerne omkring.

  Pladsen har amfiteater og danner ramme om fx cirkus, pinsemarked, maritim kulturuge og andre større begivenheder.

  Om vinteren er et stort hit for børnene kælkebakken.

  Priser

  Pris pr. påbegyndt døgn er 1.200 kr. (ekskl. moms)

  Arealets størrelse

  Byparkens areal er på ca. 14 hektar.

  P-pladser

  Se anvist areal på kortet.

  Elforsyning

  Både i huset og på selve pladsen.

  Vand

  På toiletterne i aktivitetshuset og i ”køkkenet”. Afløbsforhold På toiletterne.

  Toilet

  Handicap- og almindelige toiletter i aktivitetshuset.

  Affald

  Skraldespande i hele området.

  Bom

  Der er bomme ved nogle af indgangene til parken, der skal bruges nøgle til. For udlevering af nøgle se kontaktperson i retningslinjerne.

Siden er sidst opdateret 27. januar 2022