Børneskoven – insekthotel og bålhygge

Skoven er udformet efter børnenes behov, så her er plads til udforskning af naturens små væsner

Børneskoven i Nordskoven blev etableret i 2015, og strækker sig over et areal på 3,8 hektar. Skoven er udformet efter børnenes behov, så her er plads til udforskning af naturens små væsner. Der er også plads til at sidde og nyde sin madpakke.

Skoven har et insekthotel

Børneskoven byder nemlig på verdens måske største insekthotel, Yggdrasil, der samtidig er en god legeplads med sine solide træstammer. Der er boret huller i træstammernes ender, og børn fra kommunens institutioner har været med til at indrette hullerne til værelser, insekterne kan bo i.

Insekthotellet er indviet i 2016

Børn fra Skovbørnehuset og 4. klasser fra Nymarkskolen var i maj 2016 med til at bygge insekthotellet, hvor bier, biller, bænkebidere, og andre smådyr kan bo, mens den nye skov, Nordskoven, vokser op.

Videofilm fra indvielsen

Gå på opdagelse i insekthotellet

Insekthotellet er nu og i takt med at træstammerne bliver nedbrudt det perfekte sted at gå på opdagelse i insekternes verden.

I grejbanken kan institutioner låne grej til at kigge på og lære mere om insekterne. Direkte link til grejbanken:

Indretning

I skoven findes også et samlingssted, som er opbygget som et amfiteater med en bålplads i midten. Her ynder skovens besøgende at slå sig ned og nyde roen og en bid mad. Børneskoven inviterer til leg på de broer, der er lagt ud over skovens vandløb.

Siden er sidst opdateret 18. maj 2020