Børneskoven – insekthotel og bålhygge

Skoven er udformet efter børnenes behov, så her er plads til udforskning af naturens små væsner

Børneskoven i Nordskoven blev etableret i 2015, og strækker sig over et areal på 3,8 hektar. Skoven er udformet efter børnenes behov, så her er plads til udforskning af naturens små væsner. Der er også plads til at sidde og nyde sin madpakke.

Skoven har et insekthotel

Børneskoven byder nemlig på verdens måske største insekthotel, Yggdrasil, der samtidig er en god legeplads med sine solide træstammer. Der er boret huller i træstammernes ender, og børn fra kommunens institutioner har været med til at indrette hullerne til værelser, insekterne kan bo i.

Insekthotellet er indviet i 2016

Børn fra Skovbørnehuset og 4. klasser fra Nymarkskolen var i maj 2016 med til at bygge insekthotellet, hvor bier, biller, bænkebidere, og andre smådyr kan bo, mens den nye skov, Nordskoven, vokser op.

Videofilm fra indvielsen

Gå på opdagelse i insekthotellet

Insekthotellet er nu og i takt med at træstammerne bliver nedbrudt det perfekte sted at gå på opdagelse i insekternes verden.

I grejbanken kan institutioner låne grej til at kigge på og lære mere om insekterne. Direkte link til grejbanken:

Indretning

I skoven findes også et samlingssted, som er opbygget som et amfiteater med en bålplads i midten. Her ynder skovens besøgende at slå sig ned og nyde roen og en bid mad. Børneskoven inviterer til leg på de broer, der er lagt ud over skovens vandløb.

Historier fra Børneskoven
 • På tur med Skovbørnehuset i september 2021

  En af pædagogerne går foran gruppen af børnehavebørn. De er på vej ind i ”junglen” og han råber tilbage til gruppen, om de er klar til eventyr i den vilde skov? Børneskoven, der blev plantet tilbage i 2015, er nemlig nu så høj og tæt, at den føles som det perfekte sted for en jungletur for børnene fra Skovbørnehuset.

  Børneskoven bruges flittigt som udflugtsmål af Børneskovhuset, da den ligger i gåafstand fra børnehaven. Faktisk er de næsten af afsted hver torsdag, når det er tur-dag i børnehaven for de ældste børn. Børneskoven bruges også af andre institutioner i området, da den er nem tilgængelig og tilbyder bynær vild natur.

  Skoven, som efterhånden er vokset godt til, rummer gode muligheder for at gemme sig som barn og gå på opdagelse blandt de mange forskellige træer, planter og dyr. Samtidig fortæller pædagogerne at skoven er overskuelig, og at det rart at den er hegnet ind. På den måde er det trygt at have børnene med på tur dertil.

  Børnene og pædagogerne opholder sig typisk et par timer i området af gangen, hvor der er bålaktiviteter, udforskning af den voksende skov, der springes på tværs af det lille vandløb, spises medbragt mad ved amfiteateret og undersøges insekter ved verdens måske største insekthotel. Her virker de udlagte træstammer nu efter hensigten, med en masse råddenskab og naturlige huller, som perfekt mad og husly for mange små kryb.

  Det er en god fortælling og sjovt at opleve for børnene, at skoven vokser sig større og tale om at skoven er ny, men at den er godt på vej til at blive tæt og høj. Forskellen fra den bare mark og til den nyetablerede skov er en indholdsrig og vigtig fortælling om at give mere plads til naturen.

  Fotoindtryk fra dagen 

Siden er sidst opdateret 5. november 2021