Stenageren – hundeskov og vandreture

Plads til en god vandre- eller løbetur i naturen omgivet af de unge træer og fire mindre søer og vandhuller

Stenageren blev plantet i 2015 og er Nordskovens største skovdel med sine 21 hektar. Her er der plads til en god vandre- eller løbetur i naturen omgivet af de unge træer og fire mindre søer og vandhuller.

En platform tæt på livet i vandet

Den sydligste sø i skoven er blevet forsynet med en platform, så man kan komme helt tæt på livet i vandet. Der er bord og bænke på platformen, hvor man kan tage sig et hvil. I grejbanken kan kommunens institutioner låne vandkikkerter og andet udstyr til at lære mere om de insekter, der findes ved søen.

Nordskovens grejbank

I Nordskovens grejbank kan kommunens institutioner låne vandkikkerter og andet udstyr til at lære mere om de insekter, der findes ved søen.
Direkte link til grejbanken:

Hundeskov

Stenageren er også hjemsted for Nordskovens hundeskov, som er et indhegnet græsareal i skovens sydligste del. Her kan hundene løbe frit og boltre sig over grøfter, og hundeskoven er allerede blevet et populært samlingssted for hundeejere i byen.

Indretning

Når vinteren sætter ind, er der i Stenageren også en kælkebakke, som er anlagt lige ved siden af hundeskoven på et stort, åbent areal, hvor der er plads til boldspil og andre aktiviteter. Der er parkeringsplads i Stenageren.

Siden er sidst opdateret 5. november 2021