Strande og kyster

Slagelse Kommune har i alt 21 dejlige kommunale badestrande fordelt langs Storebælts kyst.

Hver af de 21 strande er sin egen. Se strandoversigten for info om hver enkelt strand.

Du finder ingen brede, kilometerlange strækninger af strand med sandklitter eller voldsomt tidevand. I stedet er strandene talrige og små af udstrækning og med sandbund de fleste steder samt badevand af en kvalitet, der normalt er helt i top.

Er du til leg i vandet som fx windsurfing, vandski, dykning eller sejlads eller leg i sandet med fx beachvolley, strandhåndbold eller petanque, så finder du en strand, der passer til dig.

Foretrækker du en gåtur langs kysten, at fiske eller se på fugle og fossiler, mens du nyder fred og ro, så er der også en strand for dig.

Strande med Blå Flag

Strande med Blå Flag lever op til den internationale Blå Flag kampagnes krav om kvalitet og udstyr både med hensyn til badevand og strandareal.

Flagene tildeles af Friluftsrådet hvert forår for årets sæson. Antallet af Blå Flag strande kan derfor svinge fra år til år.

Øvrige strande

De øvrige af vores strande er ikke af ringere kvalitet - de har blot andre værdier. Nogle af strandene drives på naturens præmisser, andre som særlige handicapvenlige strande. Endelig er nogle strande mest beregnede for de lokale brugere og er derfor uden toiletfaciliteter.

En enkelt strand er indrettet som vinterbadestrand med omklædningsrum for vinterbadere. Der udleveres nøgle mod et depositum.

Siden er sidst opdateret 4. maj 2017