Strande og kyster

Slagelse Kommune har i alt 20 dejlige kommunale badestrande fordelt langs Storebælts kyst.

Hver af de 20 strande er sin egen. Se strandoversigten for info om hver enkelt strand.

Du finder ingen brede, kilometerlange strækninger af strand med sandklitter eller voldsomt tidevand. I stedet er strandene talrige og små af udstrækning og med sandbund de fleste steder samt badevand af en kvalitet, der normalt er helt i top.

Er du til leg i vandet som fx windsurfing, vandski, dykning eller sejlads eller leg i sandet med fx beachvolley, strandhåndbold eller petanque, så finder du en strand, der passer til dig.

Foretrækker du en gåtur langs kysten, at fiske eller se på fugle og fossiler, mens du nyder fred og ro, så er der også en strand for dig.

Strande med Blå Flag

Strande med Blå Flag lever op til den internationale Blå Flag kampagnes krav om kvalitet og udstyr både med hensyn til badevand og strandareal.

Flagene tildeles af Friluftsrådet hvert forår for årets sæson. Antallet af Blå Flag strande kan derfor svinge fra år til år.

Øvrige strande

De øvrige af vores strande er ikke af ringere kvalitet - de har blot andre værdier. Nogle af strandene drives på naturens præmisser, andre som særlige handicapvenlige strande. Endelig er nogle strande mest beregnede for de lokale brugere og er derfor uden toiletfaciliteter.

En enkelt strand er indrettet som vinterbadestrand med omklædningsrum for vinterbadere. Der udleveres nøgle mod et depositum.

Spørgsmål og svar
 • Må jeg have hund med på stranden?

  Ja, som hovedregel jf. Naturbeskyttelsesloven.

  I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden.

  I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade. Er der græssende husdyr, fx på strandenge, skal hunden altid i snor.

  På nogle strande er det forbudt at medtage hunde – hold øje med lokal skiltning.

  Hunde må ikke bade eller opholde sig på en Blå Flag strand fra 1. juni til 1. september; kun passere i snor på strandens bagerste del.

 • Må jeg ride/tage min hest med på stranden?

  Ja, fra 1. september til 31. maj må du gerne tage din hest på stranden.

  Ridning er i denne periode tilladt på den ubevoksede strandbred og direkte ned dertil, hvis der er lovlig adgang til stranden.

  I sommerperioden fra 1. juni til 31. august er der forbud mod heste på alle badestrande.

Siden er sidst opdateret 4. november 2021