Stranden ved Søskær Mose

En skøn naturstrand, der er et besøg værd både sommer og vinter. Der er bålplads, opholdspladser og badebro.

En sandstrand med lidt sten. Området er udpeget som en af Danmarks særligt bevaringsværdige kystskrænter.

En sti langs Storebælt fra Korsørs sydlige bydel fører til stranden ved Søskær Mose. Der er også adgang gennem skoven og fra Skovåsen og Rødeledsvej.

Dykning

Stranden ved Søskær Mose og Skovstranden og har et farvand, der er særligt flot under vandet, bl.a. med et unikt stenrev.

Kæmpe sten efterladt af gletsjere under sidste istid er spredt ud over havbunden i hele området inde fra kysten af. Mellem stenene lever utallige dyr, også sjældnere arter der søger skjul og føde. Stenrev skiller sig ud ved, at der er meget forskelligt liv.

Stenrev på lavt vand får rigeligt lys og er tit dækket af tang. Dybere nede med mindre tilgængeligt lys dominerer rødalger. Længere nede igen begynder dyr som muslinger, dyriske svampe og anemoner at dominere.

Marsvin og sæler søger hertil for at finde føde.

Fiskeri

Der er gode muligheder for at fiske efter fladfisk og i perioder også havørred.

Historie og kultur

Søskær Mose var tidligere en vig, der blev afskåret fra det salte Storebælt af en strandvold, som ligger ude ved den nuværende strandlinje.

Badevandsprofil

En badevandsprofil beskriver et badevandsområde; både omgivelserne og de sundhedsmæssige risikofaktorer og foranstaltninger, der er med til at sikre de badenes sundhed.

Find vej

Adresse: Skovåsen 225, 4220 Korsør


Vis stort kort (nyt vindue)

Siden er sidst opdateret 11. maj 2021