Dækning af tabt arbejdsfortjeneste
Du kan søge om dækning af tabt arbejdsfortjeneste, hvis du i en periode ikke kan arbejde eller må gå ned i tid, fordi du har et barn med handicap.
Hvad er tabt arbejdsfortjeneste?
Når du har et barn med handicap, kan der være forskellige situationer, hvor du som forælder er nødt til at holde ekstraordinært fri fra dit arbejde, for at tage dig af dit barn.
Det kan for eksempel være:
- Hvis du skal passe dit barn hjemme
- Hvis dit barn skal deltage i mange behandlinger og undersøgelser
- Hvis dit barn ikke kan være i sit dagtilbud eller sin skole på grund af dit handicap
Hvem kan søge?
Du kan søge om dækning af tabt arbejdsfortjeneste hvis dit barn er under 18 år og har:
- En betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne
- En indgribende kronisk
- En indgribende langvarig lidelse
Det er desuden et krav, at dit barn bor hjemme hos dig, og at du, enten helt eller delvist, har måttet holde op med at arbejde for at kunne passe dit barn hjemme.
Hvor meget kan jeg få dækket?
Kompensation for tabt arbejdsfortjeneste fastsættes på baggrund af din tidligere bruttoindtægt, dog med en maksimumbeløb.
Nye ansøgninger har et loft for den månedlige kompensation på 31.936 kr. (2020).
Hvordan søger jeg?
Hvis du ønsker at søge om dækning af tabt arbejdsfortjeneste, som følge af dit barns handicap, skal du udfylde det ansøgningsskema, som du finder i den røde boks her på siden, mærket 'Selvbetjening'.
Hvis du vil vide mere
Hvis du vil vide mere om hvornår du er berettiget til at søge om dækning af tabt arbejdsfortjeneste, eller du er i tvivl om hvordan du udfylder ansøgningsskemaet, så kan du altid kontakte dit barns handicaprådgiver.
-
Hvornår får jeg svar på min ansøgning fra mit barns handicaprådgiver?
Når handicaprådgiveren modtager en ansøgning om dækning af merudgifter eller hjælp til dækning af tabt arbejdsfortjeneste, kan sagsbehandlingstiden være op til 6 uger.
-
Hvis jeg får afslag på en ansøgning hos mit barns handicaprådgiver, har jeg så krav på at få afslaget på skrift?
Hvis der bliver truffet en afgørelse, som du ikke er tilfreds med, har du ret til at få den skriftligt med begrundelse. Der skal stå hvad handicaprådgiveren har lagt vægt på, og der skal være henvisning til de paragraffer i loven, som danner grundlag for afgørelsen.
-
Hvad gør jeg, hvis jeg vil klage over en afgørelse fra mit barns handicaprådgiver?
Hvis du ønsker at klage over en afgørelse, skal du sende din klage til handicaprådgiveren inden 4 uger. Handicaprådgiverne har så 4 uger til at genvurdere din sag.
Hvis den oprindelige afgørelse fastholdes, sender handicaprådgiveren klagen videre til Ankestyrelsen, sammen med akterne i din sag.