Velfærdsteknologi

Velfærdsteknologi er en fælles betegnelse for teknologi inden for blandt andet pleje, omsorg, sygdomsbehandling og forebyggelse.

Velfærdsteknologisk udstilling

Kig forbi vores velfærdsteknologiske udstilling, hvor du kan opleve hjælpemidler, der kan gøre dagligdagen lettere. 

Læs mere om udstillingen på velfærdsteknologisk udstillings hjemmeside:

Om velfærdsteknologi

Eksempler på velfærdsteknologi er vasketoiletter, spiseteknologi, sporingssystemer til borgere med demens, interaktiv genoptræning, loftlifte og meget mere.

Når velfærdsteknologi anvendes, er det altid med fokus på det at skabe større livskvalitet for borgeren og et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne i kommunen.

Brug af velfærdsteknologi kan være med til at fremme borgerens tryghed, sikkerhed, sociale netværk, daglige virke eller grundlæggende mobilitet og fremme et bedre arbejdsmiljø for medarbejderne.

Vi søger at bruge velfærdsteknologi, der giver vores ydelser et kvalitetsløft og samtidig kan være ressourcebesparende. Vi satser benhårdt på velfærdsteknologi som en vigtig brik i at skabe den velfærd, vi alle sammen ønsker.

Antallet af ældre stiger i forhold til borgere i den arbejdsdygtige alder, og det betyder et større pres på økonomien for Slagelse og landets øvrige kommuner. Der bliver simpelthen færre til at løfte arbejdsbyrden, når fremtidens ældre og andre borgere skal have den omsorg, de har brug for.

Der er desuden en tendens til, at den omsorg, der skal udføres i fremtiden, bliver langt mere kompleks, end den er i dag – ikke mindst fordi borgerne udskrives tidligere og tidligere fra sygehuset.

 

Siden er sidst opdateret 16. marts 2022