Udlån af ramper til kørestol

Som borger i Slagelse Kommune kan du låne en rampe til din eller en pårørendes kørestol.

Du kan låne en rampe, hvis du skal på besøg hos familie og venner eller andre private aktiviteter, hvor adgangsforholdene ikke er tilgængelige for kørestolsbrugere.

Typer af ramper
  • Teleskoprampe til manuelle kørestole
    • Rampen har en variabel længde fra 87 til 200 cm, når den er i brug. Den fylder 87 x 23 cm, når den er pakket sammen.

• Belastning maks. 300 kg.

• Rampen må kun bruges til trappe med højst to trin (10-40 cm).
  • Transportabel rampe til el-køreskole
    • Rampen er en folderampe på 120 x 80 cm. Den fylder 120x40 cm, når den er foldet sammen.

• Belastning maks. 325 kg

• Rampen til el-kørestole må kun bruges til et trin (maks. 20 cm).
Udlån af ramper
  • Betingelser for udlån
    • Du eller din pårørende skal være borger i Slagelse Kommune.

• Du skal vise sundhedskort/cpr.nr. for Slagelseborger og evt. låner.

• Du må kun bruge rampen inden for de angivelser af højde og maks. belastning, som er beskrevet under hver rampe.

• Du kan senest hente rampen, dagen før den skal bruges.

• Du skal aflevere rampen dagen efter brug senest kl. 12. Hvis du låner den hen over en weekend, skal du aflevere den senest mandag kl. 12.

• Hvis rampen har lidt skade, mens du har lånt den, kan der komme et erstatningskrav.

Når du henter rampen, skriver du under på en udlånsaftale, hvor du accepterer betingelserne for udlån.

• Erstatningsansvar og forsikring

Rampen er kommunens ejendom. Som låner er du ansvarlig for rampen, så længe den er i din varetægt. Bliver rampen beskadiget, er du forpligtet til at erstatte den. Hvis du har en indboforsikring, kan den måske dække udgifterne til reparation eller indkøb af ny rampe.

Skader forvoldt på dig eller på ting ved brug af rampen dækkes ikke af forsikringen eller af kommunen.

• Lån, afhentning og aflevering

Du kan anmode om at låne en rampe ved at udfylde en formular

Ramperne hentes og afleveres hos:

• Hjælpemiddelafdelingen
      Industrivej 9