Vejledning til pårørende

Oplever du, at det svært at være vidne til, at en nær pårørende svækkes? Så kan du få hjælp af en pårørendevejleder.

Som pårørende til et svækket ældre menneske, er der mange praktiske opgaver, der skal tages hånd om. Samtidig presser svære tanker og følelser sig på, og situationen kan opleves kaotisk. Det kan være svært at få hverdag, familie og det sociale liv til at fungere.

En pårørendevejleder kan støtte og vejlede dig i forhold til lige netop din situation og dine udfordringer.

Støtte til pårørende
 • Hvem kan henvende sig?

  Du kan henvende dig, hvis du er pårørende til et svækket ældre menneske og du selv, eller den du er pårørende til, bor i Slagelse Kommune.

  Er du i tvivl om, om du kan få hjælp, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til os.

  • Annette Juul Jessen
   Pårørendevejleder
   Tlf. 21 99 67 38 (hverdage kl. 10-14)
   E-mail: anjtu@slagelse.dk

  • Eliane von Bülow
   Pårørendevejleder
   Tlf. 23 25 67 44 (Tirsdag-torsdag kl. 10-14)
   E-mail: eldan@slagelse.dk
 • Samtale og vejledning

  Som pårørende kan du få en eller flere samtaler med en pårørendevejleder. Vi kan tale sammen i telefon, komme hjem til dig eller være i et af kommunens lokaler.

  I samtalen har vi fokus på dig og din situation, og du får råd og vejledning ud fra de udfordringer og vanskeligheder, som du oplever. Det kan fx være hjælp til at løse praktiske udfordringer, strategier til at passe på dig selv eller viden om, hvilke forskellige tilbud og foreninger der findes i og udenfor Slagelse Kommune.

 • Netværksgrupper

  I en netværksgruppe mødes du med mennesker i samme situation som dig. Der er højst 6-8 deltagere i en gruppe, som mødes over en periode.

  Det kan være meget givende at møde andre pårørende i en situation, der ligner din egen. I netværksgruppen opbygges en fortrolighed og en relation, hvor I kan drøfte specifikke følelsesmæssige aspekter fra hverdagen.

  Efter forløbet opfordrer vi deltagerne til at fortsætte i gruppen på egen hånd eller deltage på kurset Lær at takle hverdagen som pårørende.

  Få besked om opstart af netværksgrupper

  Hvis du trykker Abonner på denne side, får du automatisk besked, når der er planlagt opstart af ny netværksgruppe.

Siden er sidst opdateret 27. oktober 2021