ID-kort

Hvis du ikke har et pas eller et kørekort, og har brug for at kunne legitimere dig, kan du få udstedt et ID-kort på et af Kommunens Bibliotek og Borgerservice. Vær opmærksom på, at du skal bestille tid til møde de fleste dage. Se vores åbningstider nederst på siden.

Legitimationskort
 • Legitimationskort

  Det er muligt at ansøge om at få et legitimationskort, hvis du er 15 år eller derover.

  Det kræver, at du har en folkeregisteradresse i Danmark. Legitimationskortet er ikke obligatorisk.

  Det kan være relevant for dig at ansøge om et legitimationskort, hvis du ikke har kørekort eller pas.

  • Du kan bruge legitimationskortet i en række hverdagssituationer som legitimation, hvor du skal bevise, hvem du er, ligesom pas og kørekort også i dag anvendes som legitimation i andre situationer end ved rejse og kørsel.
  • Legitimationskortet giver ikke ret til ophold i Danmark eller til at arbejde i Danmark.
  • Legitimationskortet kan desuden ikke anvendes, når du skal til lægen. Her skal du i stedet medbringe dit sundhedskort.
  • Legitimationskortet har ikke generelt til formål at fungere som rejselegitimation, fx i forbindelse med rejser i Schengen.

  Du kan læse Udenrigsministeriets rejsevejledninger samt andre landes pas- og visumregler på Udenrigsministeriets hjemmeside.

  Den første udgave af legitimationskortet, der kunne udstedes indtil den 1. marts 2018, indeholdt ikke oplysning om nationalitet.  

  Den første udgave af legitimationskortet er stadig gyldig indtil udløbet af gyldighedsperioden.

  Vær opmærksom på, at du skal betale gebyret igen, hvis du ønsker at få udstedt et legitimationskort, hvor der også står din nationalitet.

  Ungekort / alkoholkort

  Reglerne om det tidligere ungekort/alkoholkort blev ophævet den 1. juli 2017. Det betyder, at der ikke længere kan udstedes sådanne kort, men allerede udstedte kort kan anvendes i den resterende gyldighedsperiode.

  Indhold hentet fra Borger.dk
 • Ansøg om legitimationskort

  Du skal møde personligt op i borgerservice i den kommune, du har adresse og bor i for at ansøge om et legitimationskort. Du skal medbringe original dåbs-, navne- eller fødselsattest eller pas, kørekort eller sundhedskort for at bekræfte din identitet.

  Vær opmærksom på, at du kan forvente en vis leveringstid.

  Der skal være et billede af dig på kortet. Undersøg reglerne for billede med borgerservice, inden du tager afsted.

  Kortet kan koste op til 150 kr. (2019).

  I Slagelse Kommune kan du få taget foto for 115 kr.

  Ved henvendelse i Skælskør Bibliotek og Borgerservice vedr. pas, kørekort og ID-kort, kræver det tidsbestilling. Det er muligt at bestille tid tirsdag og torsdag på www.slagelse.dk/pas  

  Ved henvendelse i Korsør Bibliotek og Borgerservice vedr. pas, kørekort og ID-kort, kræver det tidsbestilling. Det er muligt at bestille tid mandag, onsdag og fredag på www.slagelse.dk/pas

  Ved henvendelse i Slagelse Bibliotek og Borgerservice vedr. pas og kørekort, kræver det tidsbestilling mandag, onsdag og fredag. Du behøver ikke at bestille tid tirsdag og torsdag, men må dog forvente ventetid i disse dage. Du kan bestille tid på www.slagelse.dk/pas  

  Indhold hentet fra Borger.dk
 • Pensionistbevis / pensionsmeddelelse

  Hvis du har brug for legitimation for, at du er pensionist, kan du i mange tilfælde bruge din seneste pensionsmeddelelse.

  Pensionistbevis

  Nogle kommuner tilbyder også et såkaldt pensionistbevis. Hvis du er førtids- eller folkepensionist, kan du i de kommuner få pensionsbeviset i borgerservice. Der er ikke noget billede på pensionistbeviset. Beviset kan du bruge til at få pensionistrabat på fx museer, forlystelsesparker osv.

  DSB legitimationskort

  Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan bruge pensionistbeviset eller pensionsmeddelelsen til at købe DSB's 65-billetter. Hvis du er under 65 og pensionist, skal du derfor have et DSB legitimationskort for at købe DSB's billigere 65-billetter. DSB legitimationskort kan du få gratis på en DSB station, hvis du medbringer en pensionsmeddelelse, der ikke må være mere end et år gammel, samt et pasfoto.

  Indhold hentet fra Borger.dk
Spørgsmål og svar