Sundhedsprofilen

Hvordan har du det? Sådan spørges en række borgere i Slagelse Kommune, når danskernes sundhed, sygdom og trivsel skal kortlægges.

Måske er du en af de tilfældigt udvalgte borgere, der har modtaget et brev i din e-Boks med spørgeskemaundersøgelsen ”Hvordan har du det?”. Det betyder, at du skal svare på nogle spørgsmål om din sundhed og trivsel.

 

Dine svar er vigtige

Dine svar hjælper os med at forebygge og behandle sygdom og mistrivsel i Danmark. Data fra undersøgelsen bruges til at vælge og styre Region Sjællands og Slagelse Kommunes sundhedsindsatser. Hvilke indsatser skal vi vælge? Hvad er borgernes behov? Og Hvordan kommer vi sammen i mål med at fremme folkesundheden?

Dine svar er vigtige, uanset om du er frisk og rask, har det mindre godt eller er syg.

Vind op til 5.000 kr.

Som tak for hjælpen trækker Region Sjælland lod om præmier blandt alle, der deltager i undersøgelsen. Du kan vinde op til 5.000 kr. Der vil løbende være lodtrækninger under gennemførslen.

Sådan gør du

Hvis du er udvalgt til at deltage i undersøgelsen, modtager du en invitation enten i din digitale postkasse (e-Boks) eller fysiske postkasse. I brevet er der et brugernavn og en adgangskode, som du skal bruge til at logge på:

Du kan kun udfylde spørgeskemaet, hvis du har fået en invitation.

Vil du vide mere?

På Regions Sjællands hjemmeside kan du læse mere om at deltage i undersøgelsen. Har du spørgsmål til undersøgelsen, kan du måske finde svaret i FAQ:

Sundhedsprofilen
  • Om Sundhedsprofilen

    Hvert fjerde år udarbejder Region Sjælland en sundhedsprofil af borgerne i regionen. Den bygger på data fra spørgeskemaundersøgelsen ”Hvordan har du det?”, der beskriver borgernes trivsel, sundhed, sundhedsvaner og sygdom, som de selv oplever det.

    Sundhedsprofilen 2021 er den fjerde undersøgelse af sin art i Region Sjælland. Tidligere sundhedsprofiler er lavet i 2010, 2013 og 2017, hvilket nu giver mulighed for at følge ændringer i borgernes trivsel, sundhed og sygdom over tid. Herved kan Region Sjælland og kommunerne få en fornemmelse af, om der er en effekt af de indsatser, der er blevet gennemført på sundhedsområdet.

  • Sundhedsprofilen 2017

    Den seneste sundhedsprofil er fra 2017.

    På hjemmesiden Danskernes sundhed kan du læse resultaterne fra undersøgelsen i 2017 og de foregående år.

Siden er sidst opdateret 3. februar 2021