Artrose i knæ og hofter

Har du ondt i knæ eller hofter? Med den rette træning er der hjælp at hente.

Mange mennesker slås med smerter i knæ og hofter på grund artrose (slidgigt). Men med viden og træning har du mulighed for at forbedre din funktion og mindske smerterne. Så kan du igen gøre de ting, du tidligere har holdt af.

Artroseskole
  • Om Artroseskolen

Artroseskole er for dig, der har brug får inspiration og redskaber til at klare hverdagen med din artrose. Det kan foregå hos privatpraktiserende fysioterapeut eller i kommunens genoptræningscenter. Det afhænger af din situation.

Et forløb på Artroseskolen varer seks uger og indeholder:

• Opstartssamtale og tests hos en fysioterapeut
    • Undervisning med fokus på forståelse for sygdommen og redskaber til at håndtere den
    • To gange træning om ugen i seks uger
    • Netværksdannelse
    • Afsluttende samtale og test

Artroseskolen er opbygget på GLA:D konceptet, der står for Godt Liv med Artrose i Danmark. Det er et veldokumenteret koncept, der mindsker smerter, forbedrer funktion og højner livskvaliteten hos mennesker med artrose. Al forskning viser, at GLA:D konceptet virker.

• Sådan kommer du i gang

Hvis du gerne vil deltage i et artroseskoleforløb, skal du ringe til kommunens sundhedskoordinatorer. Din egen læge eller sygehuslæge har også mulighed for at henvise dig.

Det er sundhedskoordinatoren, der vurderer, om du selv kan træne, evt. sammen med en privatpraktiserende fysioterapeut, eller om vi kan tilbyde dig et forløb i kommunens genoptræningscenter.

• Sundhedskoordinator
      Telefontid på hverdage kl. 8.15-9