Lær at tackle-kurser

Få redskaber til at håndtere hverdagen, hvis du selv eller en, der er tæt på dig, har en langvarig eller kronisk sygdom.

LÆR AT TACKLE er korte kursusforløb for dig, der:

 • har kroniske smerter,
 • lider af en kronisk sygdom,
 • har symptomer på angst og depression
 • eller er nær pårørende til en voksen med langvarig sygdom eller nedsatte funktioner

På kurserne får du redskaber til at hjælpe dig selv til en bedre hverdag. For at få udbytte af kurset, skal du være indstillet på at deltage aktivt og arbejde med dig selv både under og efter kurset.

Oversigt over kurser
 • Kursus: Lær at tackle kroniske smerter

  Kurset er for dig, der har kroniske eller langvarige smerter.

  Tag styring over dine kroniske smerter

  Du får konkrete redskaber til at håndtere dine smerter, så det bliver dig og ikke smerterne, der styrer din hverdag. Du får inspiration til at tackle bekymringer og udfordringer, som følger med langvarige smerter. Desuden får du et frirum til at dele erfaringer og ideer med andre, som er i en situation, der minder om din.

  Underviserne på kurset har selv kroniske smerter eller er selv pårørende, og de har gennemgået et kursus, som kvalificerer dem til at undervise andre med kroniske smerter.

  Kursusrækken

  Et kursusforløb strækker sig over syv uger med 2 ½ time pr. gang. Der er kurser forår og efterår.

  Det er gratis at deltage.

  Kursusstart

  • Tirsdag den 3. november

  Tilmelding

  Hvis du gerne vil deltage i kurset, skal du kontakte:

  • Sundhedskonsulenter
   Tlf. 58 57 91 11
   Telefontid på hverdage kl. 8.15-9

  Vil du vide mere?

  Lær at tackle-kurserne udbydes i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning. Du kan læse mere om Lær at tackle kroniske smerter på komiteens hjemmesiden:

 • Kursus: Lær at tackle hverdagen som pårørende

  Lær at tackle hverdagen som pårørende er et kursustilbud til dig, som er pårørende til et menneske med langvarig sygdom eller nedsatte funktioner.

  På kurset får du inspiration og redskaber til at tackle de problemer og udfordringer, der ofte følger med, når man er pårørende. Det kan fx være dårlig samvittighed, manglende overskud, følelsen af isolation og samarbejde med social- og sundhedsvæsenet.

  Kursusrækken

  Kurset består af 7 mødegange på 2 ½ time pr. gang. Programmet for hver kursusgang ligger fast.

  Kurset er praktisk orienteret og veksler mellem oplæg fra instruktørerne, øvelser og erfaringsudveksling. Der er fokus på, at du får og afprøver værktøjer til selvhjælp, som du kan bruge efter kurset.

  Det er gratis at deltage.

  Tilmelding

  • Sundhedskonsulenter
   Tlf. 58 57 91 11 
   Telefontid på hverdage kl. 8.15-9

  Vil du vide mere?

  Lær at tackle-kurserne udbydes i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Komiteen for Sundhedsoplysning. Du kan læse mere om Lær at tackle hverdagen som pårørende på komiteens hjemmesiden:

 • Kursus: Lær at tackle angst og depression

  Et kursus for dig, der har symptomer på angst og/eller depression.

  Få kontrol over dine symptomer og andre udfordringer

  Du får redskaber til at kontrollere symptomer som uro, træthed eller tristhed. Du lærer også at tackle andre udfordringer som fx isolation, eller at andre har svært ved at forstå, hvordan det føles at have angst eller depression.

  Redskaberne bliver din mentale værktøjskasse, som du altid har med dig. Desuden får du et frirum til at dele erfaringer og tanker med andre, som er i en situation, der minder om din.

  Kursusrækken

  Kursusforløbene strækker sig over otte uger med 2 ½ time pr. gang. 

  Det er gratis at deltage.

  Tilmelding

  Hvis du gerne vil deltage i kurset, skal du ringe til en sundhedskonsulent:

  • Sundhedskonsulent
   Tlf. 58 57 91 11
   Telefontid på hverdage kl. 8.15-9
 • Online kursus: Lær at tackle angst og depression

  Lær at tackle angst og depression - online er et internetbaseret kursus for dig, der er over 18 år, oplever symptomer på angst og/eller depression, og som ikke har mulighed for at deltage i det fysiske kursus.

  Formålet med kurset er at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selvom du har symptomer på angst eller depression. På kurset lærer du at tackle de problemer og udfordringer, der følger med dine symptomer, så det bliver dig – og ikke dem – der styrer dit liv.

  Kursusform

  Lær at tackle angst og depression – online er gratis. Undervisningen består af 7 moduler á 1 times varighed, som ligger 7 uger i træk. Det første modul er et introduktionsmodul med oplysninger om kursusforløbet.

  På alle 7 moduler vælger du selv, hvornår du vil gennemgå indholdet i ugens modul. Det varer cirka 1 time. Derudover interagerer du online på 6 af modulerne med din instruktør og dine medkursister. Det varer cirka 1 time og ligger på et fast tidspunkt. Undervisningen ledes af en online-instruktør, som selv har erfaring med angst eller depression.

  Tilmelding

  Hvis du gerne vil deltage i kurset, skal du ringe til en sundhedskonsulent:

  • Sundhedskonsulent
   Tlf. 58 57 91 11
   Telefontid på hverdage kl. 8.15-9
 • Kursus: Lær at tackle kronisk sygdom

  Vi udbyder ikke dette kursus i 2020.

Siden er sidst opdateret 8. marts 2021