NaboGo - KØR MED Hilsen din nabo

Kom godt fra start med samkørsel i dit lokalområde med den nye samkørselsapp

Denne sides direkte link: slagelse.dk/NaboGo

I bunden af siden her findes "abonnér på denne side". Taster du din e-mailadresse dér, får du besked, når der er nyt om projektet NaboGo.

Partnerskabet mellem Slagelse Kommune og NaboGO kører frem til 1. april 2022.

Spar miljøet for CO2-udslip

Hvis vi kører sammen, kan vi både hjælpe hinanden og spare på CO2-udledningen. Det er ideen bag NaboGo, som Slagelse Kommune er med i. NaboGo er en samkørselstjeneste, hvor en app hjælper med at føre bilejere sammen med folk, der har brug for et lift.

NaboGO er tænkt som et supplement til den øvrige kollektive trafik. Ved at udbytte de biler, som i forvejen kører på vejene, gør NaboGO det nemmere at finde transport og komme fra a til z. Det gælder især i landdistrikterne, hvor den kollektive trafik ikke dækker så godt som i byerne. NaboGo er med til at øge mobiliteten.

Partnerskabet mellem Slagelse Kommune og NaboGO er foreløbigt et toårigt projekt. App'en er et tilbud til alle, som bor i Slagelse Kommune. Den kan både bruges til arrangere transport indenfor Slagelse Kommunes grænser og transport på tværs af kommunegrænserne.

Sådan fungerer NaboGO-app

For at komme i gang skal man først downloade app’en NaboGO, og oprette sig som medlem. Det gælder både bilejere, der gerne vil have en passager med i sin bil og rejsende, der gerne vil have et lift.

I app’en er der oprettet mødesteder. Mødestederne er der, hvor folk kører til daglig – ligesom stoppesteder for busser. Bilejere, som gerne vil have en eller flere passager med, kan markere deres rute i app’en. Personer, der har brug for et lift, kan se ruten, klikke af, hvor de gerne vil stige på og få et lift.

App’en er fra maj 2021 integreret med Rejseplanen, så ”bilruter” også vil kunne ses der.

Hvad koster det?

App’en er gratis at bruge for både passager og bilejer. Passagerer betaler en fast lav rate til chaufføren via app’en.
Kilometertaksten er sat til:

• 1 kr. pr. kilometer for kilometer 1-10
  • 0,75 kr. pr. kilometer for kilometerne 11-20
  • 0,5 kr. pr. kilometer over 20 kilometer.

Samkørsel påvirker ikke dit kørselsfradrag, og de faste lave kilometerpriser gør, at 99 % af turene ikke er skattepligtige.

Siden er sidst opdateret 10. maj 2021