Spring til...

Giv Skælskørs nye skole et navn

Børne- og Ungeudvalget har besluttet at starte en navnekonkurrence for at finde den nye skoles navn. Alle har mulighed for at deltage frem til 7. april.

Byrådet i Slagelse Kommune har besluttet, at Skælskør Skole, Boeslunde Skole og Eggeslevmagle Skole nedlægges, og at der pr. 1. august 2023 oprettes en ny skole på Eggeslevmagle Skoles matrikel. Børne- og Ungeudvalget har besluttet at starte en navnekonkurrence for at finde den nye skoles navn. Alle har mulighed for at deltage frem til 7. april.

Én ny fælles skole

Når klokken ringer ind efter sommerferien, og det nye skoleår 2023/2024 begynder, så er det også starten på en ny fælles skole i Skælskør. Noget vil være velkendt for både elever, forældre og medarbejdere, men meget vil også være nyt, når tre skoler samles og bliver til én ny fælles skole. Den nye skole skal have et navn, og derfor har Børne- og Ungeudvalget netop startet en navnekonkurrence, hvor alle kan komme med deres bud.

- Vi glæder os meget i det nye ledelsesteam til at skabe en ny fælles skole i Skælskør sammen med forældre, elever, medarbejdere og hele lokal-samfundet. Det er en spændende rejse, vi alle er på, og vi er spændte på at se, hvilket navn skolen får, så vi kan bygge vores fælles identitet og kultur op omkring det, siger Jimi Willesen, som er skoleleder for den nye fælles skole i Skælskør.

Også i Børne- og Ungeudvalget ser man frem til, at den nye fælles skole får sit navn.

- Jeg glæder mig til at se de mange forslag og være med til at vælge et navn til den nye fælles skole sammen med den øvrige dommerkomité. Jeg håber, rigtig mange vil deltage i konkurrencen, så vi kan få en masse gode og kreative forslag fra både elever, medarbejdere, forældre og borgere i kommunen, siger formand for Børne- og Ungeudvalget Unnie Oldenburg (A).

Sådan deltager du

Alle har mulighed for at komme med sit bud til, hvad den nye skole skal hedde. Forslagene til nyt navn samt en kort begrundelse for ens valg skal sendes til centerforskole@slagelse.dk senest 7. april.

Hvordan vælges vindernavnet?

En dommerkomité vælger ud fra forslagene skolens nye navn. Dommerkomitéen består af formand og næstformand for Børne- og Ungeudvalget, to elevrådsrepræsentanter, tre medlemmer af skolebestyrelsen (Skælskør skole, Eggeslevmagle skole og Boeslunde Skole), en ledelsesrepræsentant fra Skælskørs nye skole og en ledelsesrepræsentant fra dagtilbud.

Skolens nye navn og vinderen af konkurrencen bliver offentliggjort i uge 17, og vinderen får en præmie fra en lokal virksomhed i Skælskør.

Flere oplysninger