Spring til...

Stillinge Børnehave og vuggestue får nye bygninger

Byrådet har besluttet, at den selvejende institution Stillinge Børnehave og vuggestue skal have opført helt nye bygninger

Siden marts 2022 har børnene fra den selvejende institution Stillinge børnehave og vuggestue været genhuset, fordi et utæt tag havde forårsaget et kraftigt angreb af skimmelsvamp i deres institution. På mandagens byrådsmøde i Slagelse Byråd stod valget så mellem at overtage og ombygge den eksisterende bygning ”HUSET” eller bygge nyt. Og her blev beslutningen altså at opføre en helt ny bygning til at huse børnene.

- Jeg er glad for, at byrådet har besluttet at bygge nye og tidssvarende rammer til Stillinge Børnehave og vuggestue. Det er en langt mere holdbar og fremtidssikret løsning for lokalområdet, der sikrer den gode udvikling i Stillinge-området. Børn og medarbejdere får bedre rammer for deres hverdag og trivsel, og de eksisterende aktører kan endda fortsætte i de bygninger, de allerede benytter, når byggeriet er overstået, siger Knud Vincents (V), Borgmester i Slagelse Kommune.

Slagelse Kommune er i dialog om at opkøbe et areal på 3500m2, der ligger nord for Stillinge skole, til at opføre den nye institution og et nyt legeområde på. Der er i alt afsat et budget på 12,2mio.kr. til den samlede løsning omkring Stillinge børnehave og vuggestue, der nu skal beskrives og sendes i udbud.

- Jeg er glad for, at byrådet har besluttet at bygge nye og tidssvarende rammer til Stillinge Børnehave og vuggestue.
Borgmester Knud Vincents (V)

Flere flytter rundt – for en stund

Projektet kommer også til at medføre en midlertidig rokade af brugerne i de nuværende bygninger, da børnene allerede i februar ”vender hjem” til Stillinge. De har fået lov at låne lokaler i Stillinge skole, hvor skolens administration har hjemme. Administration flytter derfor i perioden fra januar til byggeriet står færdigt ud i ”HUSET”, hvor Stillinge lokalråd og ungdomsklubben stjernen holder til.

Selvom byggeriet betyder, at der midlertidigt skal findes en anden løsning til HUSETs nuværende brugere, betyder det også, at de sammen med Stillinge Skole, vil kunne genoptage brugen af HUSETS faciliteter, når den nye institution står færdig. Forventningen fra Slagelse Kommunes side er, at byggeriet af den nye børnehave kan være klar i foråret 2024, hvis ikke der sker noget uforudset i byggeprocessen.

Flere oplysninger:

Ønsker du flere oplysninger er du velkommen til at kontakte

  • Bygherrerådgiver Martin Zacho, Center for Kommunale Ejendomme i Slagelse Kommune
    20 51 21 06
    e-mail: marza@slagelse.dk

  • Borgmester Knud Vincents (V)
    Mobiltelefon: 20 45 97 98