Spring til...

Unge med nedsat funktionsevne sikres fremover en bedre overgang til voksenlivet

Det bliver muligt, fordi Slagelse Kommune får 1,5 mio. kroner fra Socialstyrelsen til nyt ungeprojekt

Slagelse Kommune har søgt og fået tilsagn om at indgå i et projekt om at udvikle en ny model, der skal give unge mennesker med et eller flere handicaps mere indflydelse og bedre mulighed for dialog om bl.a. ønsker til støtte og uddannelse.

- Med midlerne fra Socialstyrelsen har vi nu mulighed for at sætte fokuseret ind i indsatsen omkring bedre overgang for vores unge med handicaps. Vi ved, at der er et behov for og ønske om mere indflydelse og bedre kommunikation, og det tager vi seriøst i udvalget, siger Sofie Janning (A), Formand for Socialudvalget i Slagelse Kommune.

- Vi mener også, at vi har potentiale for og kompetencer til at udvikle en god model for alle. Derfor er vi i udvalget meget glade for, at vi får mulighed for at arbejde dedikeret med netop disse ting, udtaler Helle Dalsgaard (F), medlem af Socialudvalget.

Det er Center for Børn og Unge og Center for Handicap og Psykiatri i Slagelse Kommune, der sammen har søgt om – og nu modtaget – penge til projektet ved navn ’’Den unges fremtid – den unges stemme’’.

- Formålet med projektet er, at sikre unge med funktionsnedsættelse en tryg overgang til voksenlivet og i den forbindelse, hjælp til skift fra en forvaltning en anden - i tæt dialog med den unge og ud fra den unges behov og ønsker, siger Ida Lynge (V), medlem af Socialudvalget.

Socialstyrelsen har bevilget i alt kr. 1.542.880 til ’’Den unges fremtid – den unges stemme’’. Projektet starter den 1. marts 2023, og løber frem til den 31. december 2024. Målgruppen for projektet er unge mennesker med indgribende og varig nedsat funktionsevne.

- Det er mit håb, at projektet kan bane vejen for, at vi i endnu højere grad kan sikre en tryg og gennemsigtig overgang til voksenlivet for unge med funktionsnedsættelser. Det er en væsentlig og nødvendig indsats, siger Christopher Trung (C), medlem af Socialudvalget.

For nogle af puljemidler er der ansat en projektleder, der skal sikre sammenhæng i projektet på tværs af Center for Børn og Unge og Center for Handicap og Psykiatri. Herudover har Socialstyrelsen også givet midler til en tværgående temadag for medarbejderne i de to centre, så der kan sikres fælles viden, udbredelse af ny metode og bedre samarbejde på tværs.

- I Slagelse Kommune er vi meget optaget af at hjælpe de unge til at sætte ord på egne ønsker, håb og drømme for fremtiden, så deres indflydelse styrkes i de beslutninger, der træffes. Det understøttes godt af det nye projekt, udtaler Jørgen Andersen (A), medlem af Socialudvalget.

Chef for børne- og ungeområdet Rikke Kvistgaard Laursen ser også meget frem til udrulningen af det nye projekt og tilføjer: Overgangen fra ung til voksen, dvs. når den unge fylder 18 år, er for mange unge med funktionsnedsættelser forbundet med stor usikkerhed og skift i indsatser. Projektet giver os mulighed for mere målrettet at arbejde med og udvikle en metode, som både bidrager til gennemsigtighed i sagsbehandlingen og styrker den unges valg og livsmestring i denne fase af ungdomslivet.

Flere informationer

Ønsker du flere informationer, så kontakt

  • Formand for Socialudvalget, Sofie Janning
    Tlf. 30 70 26 53
    Mail: sofha@slagelse.dk
  • Chef for børne- og ungeområdet Rikke Kvistgaard Laursen
    Tlf. 29 40 65 92
    Mail: rilab@slagelse.dk