Spring til...

Virksomhedspraktik gav den perfekte ansættelse

God kemi og stærke faglige kompetencer gjorde udslaget for Sara Pærremands ansættelse hos medicinalfirmaet Lundbeck i Nykøbing Sjælland

Medicinalfirmaet Lundbeck i Nykøbing Sjælland går nye veje i ansættelsen af nye akademiske medarbejdere. Gennem virksomhedspraktik, som Jobcenter Slagelse har været behjælpelig med, har man ansat Sara Pærremand som ingeniør. En ansættelse, som leder af Chemical Process Implementation, Dani Johansson, kalder for et ”guldfund”. Han forklarer:

- Sara har formelt ikke den faglige profil, vi i dette tilfælde søgte. Hun er uddannet ingeniør indenfor bioteknologi, hvor vi var på udkig efter en medarbejder med en kemiteknisk baggrund. Men i de 8 uger Sara var i virksomhedspraktik, fik vi på overbevisende måde syn for, at netop Saras personlige og faglige kompetencer var de helt rigtige til jobbet. Derfor blev hun i første omgang ansat på kontrakt og sidenhen i en fast stilling.

Personerne på billedet er fra venstre:
Lead Specialist, Troels V. Christensen. Leder af Chemical Process Implementation, Dani Johansson. Ingeniør, Sara Pærreman

Andet fagligt fokus

Det var Lead Specialist hos Lundbeck, Troels V. Christensen, der gjorde opmærksom på muligheden for få en ledig akademiker tilknyttet gennem virksomhedspraktik-ordningen. Gennem sit private netværk havde han hørt om ordningen, og Jobcenter Slagelse blev kontaktet med henblik på at etablere en virksomhedspraktik hos Lundbeck i Nykøbing Sjælland.

- Vi var åbne overfor, at Sara havde et andet fagligt fokus end vores førsteprioritet. Det vigtigste var, at de personlige og faglige kompetencer matchede. Og at hun kunne arbejde systematisk og levere på opgaven. Og det er til fulde opfyldt alt sammen, siger Troels V. Christensen.

Som eksempel nævner han en opgave, der var skønnet til at tage mange, mange måneder, som Sara løste på 2 uger. Sådanne kompetencer afdækkes ikke i en traditionel jobsamtale.

Prøve hinanden af

Og det er netop en læring af virksomhedspraktikkens styrke, som Dani Johansson gerne vil understrege.

- Ved en traditionel ansættelse vurderer man gerne den skriftlige ansøgning ud fra kompetencer og erfaring. Unge, nyuddannede akademikere har i sagens natur ikke megen joberfaring, og er så at sige lidt bagud på point. Andre brænder måske ikke så tydeligt igennem ved en jobsamtale på trods af, at de er fuldt ud kompetente til jobbet. Virksomhedspraktikken giver både praktikanten og os mulighed for at forventningsafstemme og prøve hinanden af for at se, om der er fundament for en egentlig ansættelse. Men vi har også mulighed for at gøre vores ansøgerfelt bredere, fordi vi fokusere på opgaveløsningen frem for udelukkende at vurdere på formelle kompetencer, siger han.

Den rigtige vej ind

For Sara har virksomhedspraktikken åbnet for en mulighed, hun ikke troede, hun skulle få. Det første lange stykke tid efter ingeniørstudiet indenfor bioteknologi var afsluttet i 2017, søgte hun højt og lavt, vidt og bredt i relevante firmaer. Men med skuffende resultat. Alle anstrengelserne førte kun til én jobsamtale. Så da tilbuddet om en virksomhedspraktik hos Lundbeck kom på tale, var hun ikke sen til at slå til. Også selv om hun ikke lige kom til at arbejde inden for bioteknologien.

- De arbejdsopgaver, jeg i dag udfører, er spændende og interessante. Selv om det ikke handler om bioteknologi, så bruger jeg de akademiske metoder, jeg har lært. Og jeg tror faktisk, at fordi jeg kommer med en anden faglig baggrund, kan jeg også bidrage med nye perspektiver på løsninger. I hvert fald har virksomhedspraktikken været en god vej ind på arbejdsmarkedet for mig, fortæller Sara Pærremand.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt: