Sygemeldte medarbejdere

Fast track er lig med tidlig opfølgning

Fast track er tidlig opfølgning på sygemeldinger, der risikerer at blive langvarige.

Din sygemeldte medarbejder mulighed for at få en samtale med Jobcenter Slagelse tidligere end 14 dage efter, at I har bedt om denne mulighed.

Og Jobcenteret kan, tidligere end de normale 8 uger, komme i gang med at lægge en plan for, hvordan medarbejderen kan komme tilbage på arbejde.      

Stress, ulykke eller alvorlig diagnose

Oftest har både arbejdsgiver og medarbejder en tydelig fornemmelse af, om man står over for en sygemelding, der risikerer at vare i mere end 8 uger.

I de tilfælde kan I med fordel anmode om Fast track. Så får medarbejderen den første samtale med kommunen senest 2 uger efter anmodningen. 

Det giver kommunen en unik mulighed for at sætte hurtigere ind med relevant støtte og konkrete redskaber i en svær situation. Ofte kan det bremse en uheldig udvikling og mindske både de menneskelige og økonomiske omkostninger ved sygemeldingen.

Fast track er en frivillig ordning, og det betyder, at medarbejdere ikke er forpligtede til at tage imod den tidlige indsats. Det er derfor altid en god idé at inddrage medarbejderen, inden der anmodes om Fast track.

Jeres medarbejder kan også selv anmode om Fast track – både medarbejder og virksomhed skal være enige om, at I ønsker Fast track.

Siden er sidst opdateret 18. august 2017