Digital post borgere

Har du ikke modtaget brev om fornyelse af fritagelse for digital post, er du fritaget permanent og skal derfor ikke søge på ny.

Digital Post er lidt ligesom at bruge mail, hvor du både kan sende, modtage og arkivere. Det er dog væsentligt mere sikkert at bruge Digital Post end din private mail. Samtidig kan du opbevarer al posten nemt og overskueligt ét sted og slippe for rod og papirbunker.

Du har adgang til den digitale postkasse fra alle computere, smartphones og tablets, så længe du har dit NemID ved hånden.

Digital Post finder du ved at logge ind på borger.dk, hvor du både kan oprette din digitale postkasse, tjekke post og skrive til det offentlige Danmark via den indbyggede adressebog.

Er du blevet oprettet automatisk, er det vigtigt, at du logger ind med dit NemID på enten borger.dk eller e-Boks.dk og tilknytter din e-mail adresse og evt. dit mobilnummer. Ellers får du ikke besked, når der kommer ny Digital Post til dig.

Hvis du vil vide mere om Digital Post, kan du læse vores spørgsmål og svar-sektion, hvor vi har samlet en række af de oftest stillede spørgsmål om Digital Post:

Digital Post
 • Hvad er Digital Post?

  Digital Post fra offentlige myndigheder er den samme slags breve, som du allerede modtager i din fysiske postkasse fra fx kommunen, sygehuset eller SKAT. Det kan være patientindkaldelser, besked om plads til dit barn i en daginstitution, synsindkaldelse eller personlige skattesager.

  Også digital post fra private virksomheder

  Private virksomheder, som forsikringsselskaber og banker, sender også digital post til deres kunder. Her kan det være fx opgørelser eller kontoudtog. Forskellen fra traditionel papirpost og en e-mail er, at Digital Post skal modtages og læses på en sikker hjemmeside på internettet.

  Digital Post er sikker

  De sikre hjemmesider, hvor du kan læse Digital Post, er borger.dk eller e-Boks.dk. Den digitale post sendes krypteret. Det betyder, at sikkerheden er meget høj – også højere end ved almindelig papirpost eller e-mails.

  På YouTube kan du se en kort animationsfilm, som fortæller om fordelene ved at bruge Digital Post.

  Indhold hentet fra Borger.dk
 • Hvordan læser du din digitale post?

  Du læser din digitale post fra det offentlige enten på borger.dk eller i e-Boks.dk, alt efter hvad du foretrækker. Uanset om du logger på borger.dk eller e-Boks.dk, er det den samme indbakke og den samme digitale post, du ser.

  Sådan læser du din digitale post:

  • Du skal bruge dit NemID, når du logger på borger.dk eller på e-Boks.dk.
  • For at læse din digitale post på borger.dk, taster du www.borger.dk/post eller klikker på Digital Post øverst på siden. Herefter logger du på med din NemID.
  • For at læse din digitale post på e-Boks.dk, taster du www.e-Boks.dk og klikker på 'Log på privat'. Herefter logger du på med dit NemID.

  Har du ikke NemID, kan du bestille det på nemid.nu eller i borgerservice ved personligt fremmøde og medbragt gyldig legitimation. Nogle kommuner tilbyder udkørende identifikation, hvis du hverken har pas eller kørekort og samtidig ikke har mulighed for at møde op i borgerservice, fx grundet svær sygdom. Kontakt kommunen for at høre nærmere.

  Indhold hentet fra Borger.dk
Siden er sidst opdateret 23. september 2017