Kunstnerlavet KIT

Kunstnerlavet KIT er en sammenslutning af professionelle kunstnere og designere med værksteder og atelierer i Skælskør.

Kunstnerlavet KIT arbejder for at skabe netværk mellem professionelle kunsthåndværkere og hjælper bl.a. med de udfordringer, man kan have som kunstner. KIT giver en håndsrækning til opgaver indenfor fundraising, pr, formidling, markedsføring, værksteder og meget mere. Alt dette for at skaffe kunstnerne flere kræfter til at komme videre med deres projekter.

KIT er organiseret som en selvejende institution og har eksisteret siden 2010. KIT er målrettet kunstnere, der bor eller har værksteder i Skælskør. Der er lige nu 14 professionelle kunstnere og designere i Kunstnerlavet KIT.  I kunstnerlavet er der stor respekt for den enkelte kunstners autonomi, og man binder sig ikke til hverken udstillinger, events eller samarbejder, som man ikke selv vælger. Til gengæld er der store muligheder for sparring, samarbejde og samvær.

Med professionelle kunstnere menes at mindst to af de tre nedenstående forudsætninger er til stede:

  • Kunstnere , der har en relevant kunst/designuddannelse
  • Kunstnere, for hvem deres kunstneriske virke er deres hovedbeskæftigelse/fokusområde
  • Kunstnere, hvis arbejder har et kunstnerisk potentiale eller en umiskendelig kunstnerisk kvalitet

Slagelse Kommune samarbejder med KIT om at skabe byliv, tiltrække kunstnere til at bo lokalt og etablere værksteder i tomme butikslokaler og derigennem sikre byudviklingen i Skælskør.

Vil du gerne være med i KIT?

Er du kunstner og gerne vil vide mere om KunstKIT, så besøg KITs hjemmeside, hvor du kan læse mere om de andre kunstnere i netværket og finde kontaktoplysninger. KIT er for kunstnere der bor eller har værksted i Skælskør.

Siden er sidst opdateret 27. november 2020