Børnefamilie i Vemmelev

Tryghed, fællesskab og tæt på familien.

I landsbyen Vemmelev har familien Malmbæk fundet den perfekte base. Her er alt det de ønsker sig for deres lille familie, og ifølge far Lennart Malmbæk er Vemmelev også det perfekte sted at vokse op.

Egentlig er både Karina og Lennart Malmbæk født og opvokset i området – han i Vemmelev og hun i Sorø, men i 1993 besluttede de sig for at rykke til Aarhus, så hun kunne færdiggøre en kandidatgrad i jura.  Efter studietiden begyndte Sjælland dog igen at kalde på de to unge mennesker, og valget faldt på en villa i Slagelse.

- Vi nød tiden i Aarhus, men kunne godt mærke at vi ville tættere på vores familie igen. Det var egentlig helt naturligt, at vi valgte Slagelse, som vi begge kendte som en dejlig by med masser af gode tilbud. Vi fik et rigtig skønt hus i et villakvarter og havde nogle gode år der, fortæller Karina Malmbæk, der arbejder som jurist i Kvalitet og Udvikling i Region Sjælland. 

Flyttede i drømmevilla

Snart kom der endnu mere liv i huset, da først Julie for syv år siden og dernæst Tobias for fire år siden kom til verden. Familieforøgelsen satte også nye tanker i gang hos Karina og Lennart, der begyndte at snakke om at flytte.

- Da først vi havde tænkt tanken, så slap den ligesom ikke igen. Ens prioriteter ændrer sig, når man får børn, og jeg begyndte at tænke over min egen barndom i Vemmelev. I 2009 købte vi grunden i en forholdsvis ny udstykning i Vemmelev, og i 2010 kunne vi flytte ind i vores drømmevilla, fortæller Lennart Malmbæk, der er ansat i SEAS NVE som Channel Manager.   

Masser af andre børn

I dag kunne familien da heller ikke se sig selv nogle andre steder end i den hyggelige landsby. De bor i et kvarter med masser af børn og har flere rigtig gode vennepar i nabolaget.

- Mange af de ”gamle Vemmelev-drenge” vender tilbage, så de sidste par år er mange af mine skolekammerater, ligesom jeg selv, flyttet hertil igen. Måske er det bare sådan en by, man kommer tilbage til, funderer Lennart, og Karina supplerer:

- Vi har jo også det hele her. Sport og fritidstilbud, bibliotek, posthus, gode indkøbsmuligheder og det allervigtigste er trygheden og fællesskabet. Jeg synes, at man kan mærke, at der er fokus på Vemmelev - også fra kommunal side. Vi har fået fortove på en vigtig strækning, mere gadebelysning og senest er der bevilliget lokaler til foreningsfitness. 

Tæt på det hele

Hverdagen for familien i Vemmelev er, som de fleste andre børnefamiliers, til tider hektisk, når logistikken med børn, jobs og fritidsinteresser skal gå op i en højere enhed. Til gengæld er der ikke langt til hverken skole, institution eller bedsteforældre. 

- Mine forældre bor lige rundt om hjørnet, og Karinas er ikke mere end et par kilometer væk. Der er en god folkeskole og faktisk også en friskole, hvis man ønsker det. Det gør det helt klart nemmere, at det hele er inden for rækkevidde, og det samme gælder for fritidsinteresserne. Vi har en rigtig velfungerende gymnastik- og idrætsforening med gode faciliteter, to rideskoler, skov og så bor vi lige midt i mellem to gode byer - Slagelse og Korsør. Vi kunne simpelthen ikke bo bedre, konstaterer Lennart. 

 

Interview december 2013

Siden er sidst opdateret 1. februar 2021