En villa - to familier

De er sammen om rigtig mange ting i hverdagen, men de lever også hver deres familieliv i den fælles villa.

To tilflytterfamilier fra København endte i Korsør, hvor de fandt drømmeboligen tæt på stranden og med let adgang til motorvej og tog.

På en lille vej i Korsør ligger en stor hvid villa og skuer ud over Storebælt. Udsigten fra terrassen er intet mindre end betagende og fra haven høres glade stemmer og børnelatter.
Umiddelbart et idyllisk set up af en kernefamilie med økonomisk råderum til at investere i mursten med unik beliggenhed, men historien er en helt anden. For i den store hvide villa bor der to familier, som har valgt at dele husleje såvel som havudsigt.

I stueetagen er det Tine og Lasse Russotti, der sammen med børnene Bertram på 15 år og Karla på 13 år har indrettet deres hjem. På førstesalen bor Kristina Bjerre og Søren Willeberg med deres tre børn Solveig på 13 år, Freja på 10 år og Sigurd på 2 år.

Begge familier er tilflyttere, og de har boet på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro, men fandt ud af at der skulle ske noget andet.

- Vi havde holdt en del fælles storferier, hvor vi fandt ud af, at det fungerede fint med at være sammen i længere tid ad gangen, fortæller Lasse Rusotti, og suppleres af fru Tine.
- Ja, faktisk var det på sådan en ferie, at vi første gang begyndte at lægge planer for at lave et fælles hjem uden for byen. Dengang passede det bare ikke helt ind i Kristina og Sørens planer, så vi endte med at købe huset her sammen med et andet vennepar.

Med stranden i baghaven

Venneparret blev dog skilt, og nu var der en halv villa til salg i Korsør. Kristina og Søren boede på det tidspunkt på Vestfyn, og havde egentlig ingen planer om at flytte, men den hvide villa og den gamle drøm om et bofællesskab med vennerne trak alligevel i familien.

- Vi kunne ikke lade den chance gå fra os. Huset her er så unikt, at vi bare måtte bo her. Så vi sagde ja og flyttede ind. Det er snart ti år siden, og vi er stadig rigtig glade for, at vi traf den beslutning, siger Kristina Bjerre.

- Ja, for hvor kunne vi ellers komme til at bo med stranden i baghaven og med let adgang til alt, hvad vi behøver af fritidsaktiviteter, natur og indkøbsmuligheder. Korsør ligger helt perfekt midt i Danmark, og der er gode tilkørselsforhold til motorvejen samt en direkte togforbindelse til de større byer. Hvilket bestemt har haft stor betydning for vores familier, forklarer Søren Willeberg.

Pendlere og iværksættere

I dag arbejder Søren i København, Lasse i Holbæk imens kvinderne begge har job i Slagelse.
- Der er altid nogle af os, der pendler, og det fungerer fint. Tidligere har Tine og Kristina dog arbejdet hjemmefra, da de begge to startede deres egne virksomheder, fortæller Lasse Rusotti.

Og Tine uddyber:
- Vi startede hver vores virksomhed, og indrettede kontor helt oppe på kvisten. Det var egentlig rigtig spændende at gøre det samtidig og ligesom følges i den proces. Jeg designede børnetøj, og Kristina var miljøkonsulent. Vi fandt dog ud af, at livet som iværksættere ikke var noget for os, så vi gik tilbage til gode faste jobs. 

Tag vennerne med

Generelt er begge familier glade for at dele hverdagen, og de har en fast aftale om at spise sammen to gange om ugen. Dels fordi det er dejligt at slippe for madlavningen en gang om ugen, men også fordi det er over middagen, at de praktiske ting bliver drøftet.

- Jeg tror, at vores fællesspisninger er med til at tage eventuelle uoverensstemmelser i opløbet. Det er dejligt uformelt at spise sammen, og vi får talt om rigtig mange ting og planlagt en masse praktiske opgaver. Der er mange fordele ved at være to familier om vedligeholdelse og pasning af kæledyr, og så er det bare hyggeligt at have sine gode venner tæt på. Vi vil i hvert fald anbefale alle, der overvejer at rykke teltpælene op og flytte væk fra de kendte rammer at tage vennerne med, opfordrer Tine Rusotti.  

 

Interview september 2014

Siden er sidst opdateret 1. februar 2021