Familieliv i Korsør

Jeg gider simpelthen ikke bo i Korsør!

Den klare holdning havde Per Heilmann, da hans kone Charlotte Højberg for snart 20 år siden foreslog, at de skulle slå sig ned i havnebyen. Han blev overtalt, og i dag er der ingen af dem, der fortryder – og de har svært ved at se sig selv bo andre steder.

Der er altså heller ikke helt tosset i Korsør – lige meget hvilke fordomme, der gennem tiderne er blevet klistret på den mellemstore, vestsjællandske købstad. Byen har den robuste charme, der følger med, når man er en aktiv havneby. Her er måske knapt så ’nydeligt’ som i Skælskør, og her er ikke helt så meget ’handelsby’ som i Slagelse. Med en finurlig blanding af et dynamisk, maritimt præget byliv, et rigt kultur- og foreningsliv og en fantastisk natur lige uden for døren, er Korsør helt sin egen.

Det var da også her, i naturen lige uden for døren, vi mødte familien Højberg Heilmann: Helt ude på kanten af Sjælland, med en fantastisk udsigt over byen og Storebælt med Langeland og Fyn i baggrunden og kun et par minutter over til skoven. Her oppe på klinten tæt på deres hus lufter de dagligt deres hund, Aslan. Per er designchef på Berlingske, Charlotte er fysioterapeut og driver sin egen virksomhed, Mammafit. Deres to børn, Felix og Sille, er også med og lader til at nyde naturen lige så meget som forældrene.

- Det er fedt, at man kan mødes med vennerne på stranden, fortæller Felix. - Ja, tilføjer Sille, - og man kan gå ture og cykle – og vennerne er jo næsten alle sammen tæt på, for byen er ikke så stor! De to teenagere blev da også hurtigt enige om, at skulle de få behov for lidt ekstra, så ligger Slagelse jo kun et øjeblik væk.

Pendler til job i København

Netop Korsørs gode beliggenhed i forhold til både Slagelse og trafikforbindelserne mod hovedstadsområdet betyder noget for især Per, der arbejder i København.
- Jeg tager normalt toget. Det giver mig en god times tid, hvor jeg kan sidde og slappe af eller arbejde, fortæller Per.

- Mit og mange andres job findes bare ikke i Korsør, og det med at pendle kan man sagtens vænne sig til. Hvad det angår, ligger Korsør jo fint. Der er to afgange fra Korsør Station i timen i begge retninger, så både Fyn/Jylland og store dele af Sjælland kan nås inden for en rimelig tid. Dertil kommer så en lang række busafgange til nabobyerne, ikke mindst Slagelse, og langt de fleste standser ved busterminalen centralt i bymidten.

Modsat Per, behøver Charlotte ikke at pendle. Hendes virksomhed holder nemlig til i huset, hvor familien bor. Herfra kan hun let køre ud for at betjene de hold af nybagte mødre, hun som fysioterapeut træner rundt omkring på Vestsjælland.
- En vigtig del af mit træningskoncept går ud på at bevæge sig i naturen – og her i Korsør kan jeg finde masser af inspiration til mit arbejde, fortæller Charlotte og tilføjer med et smil, jeg føler mig heldig, at vi kan bo sådan et sted!

Bo dyrt til halv pris

Det er nok heromkring, at du som læser tænker, at ’ja-ja, bare man har penge nok, kan man jo sagtens bo lige ud til vandet og tæt på naturen – og alt er idyl’. I praksis forholder det sig bare sådan, at Korsør ikke kun er for de få udvalgte! Udbuddet af boliger er stort, og rigtig mange af dem ligger naturskønt, hvad enten der er tale om en lejlighed i et almennyttigt byggeri eller en arkitekttegnet villa med fødderne i vand. Men vi er altså på det vestlige Vestsjælland, og her er priserne bestemt til at have med at gøre – ikke mindst når man regner herlighedsværdien med. Her er plads til alle slags mennesker, og det er med til at give byen sin særlige dynamik! 

- Ja, det er da ingen hemmelighed, at prisen var med til at afgøre, at vi valgte Korsør, siger Per, der samtidig afslører, at de skam havde kigget efter hus mange steder på Sjælland! - Vi kunne simpelthen ikke finde noget, der lå så perfekt i forhold til omgivelserne og alligevel i en relativ stor by egnet til pendlere – til den pris. Så nu gider jeg godt bo i Korsør, slutter han.

 

Interview maj 2013

Siden er sidst opdateret 1. februar 2021