Jeg har børn

Her kan du læse de oftest stillede spørgsmål, som børnefamilier har, når de overvejer at flytte til Slagelse Kommune.

Spørgsmål og svar
 • Hvordan finder jeg en ejer- eller lejebolig?

  Med 180 km kyststrækning og direkte udsigt til Storebæltsbroen er der rig mulighed for at bo med havudsigt. Store naturområder som Tude Ådal og Slagelse Lystskov ligger tæt på boligområder og gør det nemt at gå en tur i det grønne. 100 landsbyer gør det muligt at bo på landet og stadig have kort afstand til skole, indkøb og arbejde.   

  Køb hus / lejlighed

  Ønsker du at købe et hus, en andelsbolig eller lejlighed, kan du finde din drømmebolig via de ejendomsmæglere, som har boliger til salg i Slagelse Kommune. 

  Køb en flexbolig

  Flexboligordningen giver dig mulighed for at prøve af, om du vil kunne trives i nye omgivelser, inden du tager den afgørende beslutning om at flytte. Hvis du senere vil bruge boligen som helårsbolig, skal du ikke søge om tilladelse til det. Du skal bare flytte din folkeregisteradresse.

  Alle helårsboliger i Slagelse Kommune kan som udgangspunkt opnå en flexboligtilladelse, så boligen kan benyttes som sommerhus eller tilsvarende. Det er uanset om det er i byzone eller landzone, landsbyer eller i det åbne land.

  Find lejebolig

  I Slagelse Kommune har vi 8 boligforeninger, hvor du kan finde en lejebolig. Boligforeningerne har afdelinger i en af de tre købstæder: Slagelse, Korsør og Skælskør. Hvis du søger en privat lejebolig eller lejebolig udenfor købstæderne, kan du finde dem via annoncer i lokalaviser eller via boligportaler på internettet. 

 • Hvordan finder jeg en byggegrund, hvis jeg gerne vil bygge selv?

  Vil du gerne bygge dit eget hus, har Slagelse Kommune en række parcelhusgrunde til salg.
  Derudover har en række private ejere parcelhusgrunde i forskellige størrelser til salg.

 • Hvordan pendler jeg til og fra mit arbejde?

  Med Slagelses centrale placering på Sjælland får du adgang til mere end 900.000 arbejdspladser indenfor 1 times kørsel i bil eller tog. Det er nemt at komme rundt med bus og tog, og både i Slagelse og Korsør kan du parkere helt gratis ved stationen. Det tager kun 1 time at komme til København og 30 min at komme til Odense med Intercity toget, som har ½ times drift. 

  Indenfor Slagelse Kommune er der direkte buslinjer fra Korsør, Skælskør og de fleste mindre byer og landsbyer til Slagelse. Fra Skælskør og Slagelse kan du desuden tage bus mod Næstved og fra Slagelse er der bus til Kalundborg.

  Er du i bil, kan du parkere gratis ved stationerne i Korsør og Slagelse eller du kan nyde godt af E20 som passerer direkte gennem kommunen. Pendler du mod Næstved eller Kalundborg kan du benytte rute 22.

  Pendlerfradrag

  Hvis du bor i Slagelse Kommune og pendler til arbejde kan du få forhøjet befordringsfradrag.

  Sats befordringsfradrag 2016
  Antal kmPr. km
  0 - 24 km inkl. Intet fradrag
  25 - 120 km inkl. 1,99 kr. pr. km 
  Over 120 km 1,99 kr. pr. km

  Eksempel:

  Du bor i Slagelse by og arbejder i København. Daglig befordring ca. 190 km. Årligt befordringsfradrag efter normale regler (210 arbejdsdage): ca. 59.800 kr. Hvis du bor i Slagelse Kommune er dit befordringsfradrag: 69.371 kr.

 • Hvordan finder jeg et job i Slagelse Kommune eller omegn?

  På Vestsjælland er der flere jobmuligheder. Især inden for transport og logistik, fødevarer, uddannelse, sundhed, bygge / anlæg og produktionsvirksomheder - især

  Transport og logistik

  Vores centrale placering på Sjælland med E20 og rute 22 nord/syd tæt på Storebæltsbroen gør området til det oplagte hjemsted for transport- og logistikvirksomheder. I Slagelse Kommune ligger f.eks. P.K. Justesen og Slagelse Transportcenter.

  Fødevarer

  Vestsjælland har en stolt tradition indenfor landbrug, som gør at vi ofte bliver kaldt Københavns spisekammer. Vi har både almindeligt landbrug, men også mange virksomheder indenfor fødevareproduktion og relaterede virksomheder bl.a. Arla Foods, Harboes Bryggeri, Orkla Foods Bähncke, Kødgrossisten, AB Catering og Fødevarestyrelsen.

  Uddannelse

  Slagelse er en af de større uddannelsesbyer på Sjælland med både Syddansk Universitet, Erhvervsakademi Sjælland, University College Sjælland, Selandia Erhvervsuddannelser og Slagelse Gymnasium.

  Sundhed og medicinal

  Med Slagelse Akutsygehus og Regionens Psykiatrihospital har vi mange arbejdspladser indenfor sundhedssektoren. Slagelse Kommune har desuden Autismecenter Vestsjælland og Vasac. Endelig har vi to større medicinalproducenter, Viminco i Skælskør og Novo Nordisk i Kalundborg.

  Bygge / anlæg

  Vestsjælland og især Slagelse har en lang og stolt tradition indenfor håndværk og byggeri. Vi har derfor mange små og mellemstore virksomheder indenfor bygge-anlæg som dækker alt fra arkitekter til vvs, og fra tømrer til kloak.

  Produktion:

  Nært forbundet med bygge-anlæg er metal- og produktionsindustrien. I Slagelse Kommune ligger bl.a. Westrup, Nilpeter, Ergolet og Odin Maskinfabrik.

  Tæt på alt – det øger jobmulighederne

  Det er nemt at komme til og fra Slagelse Kommune – også til et job et andet sted. Det er let at pendle med bil via motorvejen, og der er gode togforbindelser. Du kan nå op mod 900.000 arbejdspladser inden for 1 rime. 

 • Hvordan får jeg en daginstitutionsplads?

  Slagelse Kommune har 40 daginstitutioner fordelt over hele kommunen. Bl.a. har vi pendlerbørnehaver med udvidet åbningstid, skovbørnehaver, bevægelsesbørnehaver og en døgnbørnehave for forældre, som arbejder aften og nat. Derudover har vi dagplejeordninger for børn mellem 0-3 år.

  Du har også mulighed for at få dit barn i en daginstitution, hvis du arbejder i kommunen, men ikke bor i kommunen.

  Særligt for ansatte inden for sundhedssektoren

  I Rosenkilde Vuggestue og Børnehave er 2/3 af pladserne forbeholdt ansatte ved Slagelse Kommunes handicap- og socialpsykiatritilbud. Det gælder dog kun børn af personale med adresse i Slagelse Kommune.

  I Sygehusets Børneinstitution er 2/3 af pladserne forbeholdt ansatte ved Næstved-Slagelse-Ringsted Sygehus, det vil sige forældre, der er ansat ved Slagelse, Næstved eller Ringsted Sygehus. Her kan indmeldelse af børn af personale med adresse uden for Slagelse Kommune finde sted, hvis bopælskommunen vil betale den kommunale andel.

  Ventetid

  Børn er garanteret en plads i et dagtilbud. Du har pladsgaranti fra dit barn er 26 uger til og med 4. klasse.

 • Hvilke skoler er der i Slagelse Kommune?

  Slagelse Kommune har 31 skoler fordelt på folkeskoler, specialskoler, bl.a. Rosenkilde Skole for børn med autisme, og privatskoler.  

  Særlige linjer

  På flere af vores folkeskoler har vi oprettet særlige linjer. 

  • På Nymarkskolen i Slagelse har vi særlige klasser for eliteidrætsudøvere. På Nymarkskolen vil der være en særlig forståelse og fleksibilitet i forhold til idrætelevernes behov for at deltage i træningssamlinger og konkurrencer. Eleverne i eliteidrætsklasserne vil, ud over at deltage i almindelig undervisning på Nymarkskolen, også indgå i halvanden times morgentræning to gange om ugen i deres respektive klubber, hvor træningen foregår på et højt niveau.

  • På Antvorskov Skole i Slagelse bruger vi robotter i undervisningen og lægger stor vægt på naturvidenskab og teknik. Antvorskov Skole har et LearningTechLab, som fokuserer på innovation, design og teknik i projekter. LearningTechLab er en produktbaseret tilgang til læring. Børnene deler viden med samt rapporterer til samarbejdspartnere i og udenfor projektet.

  • På Eggeslevmagle Skole i Skælskør har vi særlige linjer fra 7. til 9. klasser, hvor undervisningen i alle fag foregår på engelsk (undtaget i faget dansk).

  • På Skælskør Skole har vi en særlig Kunsttalentklasse fra 7. klasse. Talentklassen er for unge, som har evner og ambitioner indenfor kunst/design, sang/musik. Eleverne optages på baggrund af ansøgningsproces én gang om året.
 • Hvilke kultur- og fritidsoplevelser har Slagelse Kommune for børn og unge?

  Med 180 km kystlinje, skove, Tude Ådal og grønne områder, er der mange muligheder for børn og forældre at komme ud og få oplevelser i det fri.

  Slagelse Kommune byder på mere end 300 foreninger indenfor idræt og kultur. Vi har samlet alle foreningerne i en database, hvor du kan søge efter lige netop din interesse.

   

   

Siden er sidst opdateret 1. februar 2021