Tid til familien

For 1 ½ år siden flyttede Christine Skov Madsen og hendes familie fra København Nordvest til Slagelse.

I dag har hun fundet roen og fået drømmejobbet og kunne ikke forestille sig at forlade byen.

Hvordan er det at pakke flyttekasserne og rykke familien fra København Nordvest til Slagelse for at bosætte sig permanent? 

Ifølge Christine Skov Madsen er det rimeligt nemt, især hvis man forbereder sig godt, og ved hvad man gerne vil opnå med at flytte. Indtil for 1½ år siden havde hun ellers boet 10 år i hovedstaden, og været glad for det. Hendes daværende mand pendlede hver dag til Slagelse for at passe sit arbejde som lærer på X-Class, og Christine selv arbejdede tæt på hjemmet, på Bispebjerg Hospital. Elias kom til verden for fire år siden, og tankerne om at flytte lidt væk fra København og få en hverdag uden at skulle pendle begyndte at vokse hos forældrene.

- Vi kendte jo lidt til Slagelse og kunne se en masse muligheder i byen.  En af os havde allerede et job her, og som sygeplejerske havde jeg masser af karrieremuligheder i området. Det var ikke et svært valg, og vi fandt hurtigt det hus, vi gerne ville have, fortæller Christine Skov Madsen. 

Blev pendleren i familien

I starten bibeholdt Christine Skov Madsen sit job på Bispebjerg Hospital, og blev pendleren i familien. En beslutning, hun mener, gav ro i flytteprocessen og som gjorde, at hun kunne lede efter drømmejobbet i stedet for at vælge det næstbedste.

- Jeg var glad for mit arbejde, så jeg ville ikke skifte job, før vi var sikre på, at vi ville blive boende i Slagelse. Derfor tog jeg hver dag turen til København, og det gik faktisk rigtig fint. På den måde er Slagelse jo også et godt udgangspunkt; tæt på motorvejen og stationen. Efter et halvt års tid fandt jeg arbejde hernede, og er i dag ansat som kvalitets- og udviklingskonsulent i Psykiatrien Vest. En stilling jeg er utrolig glad for, og som kun bliver mere spændende med det nye psykiatrihospital, siger hun.

Varieret erhvervsliv og rigt fritidsliv

Selv om ægteskabet ikke holdt, så har Christine Skov Madsen ikke et øjeblik overvejet at forlade Slagelse. Hun er glad for den hverdag hun har sammen med sønnen, og hun nyder at have fået lidt mere ro i fritiden.

- I København er der så mange tilbud hele tiden, og livet går ligesom bare lidt hurtigere derinde. Herude er der også gode aktiviteter, især er der mange fantastiske foreninger, men man kan tage det i sit eget tempo. Jeg synes, at jeg er mindre stresset, og har fået en dejlig hverdag. Jeg kan også se en masse potentiale for Elias, når han bliver ældre. Der er gode uddannelsestilbud, og ellers er vi tæt på både København og Odense, hvis han vil uddanne sig der. Generelt har Slagelse mange muligheder for et rigt fritids- og arbejdsliv. Der er faktisk et rigtigt varieret erhvervsliv, med mange forskellige arbejdspladser inden for mange brancher. Det synes jeg er fantastisk. Og så gør beliggenheden, at man ikke nødvendigvis behøver at arbejde lokalt, men kan kigge lidt længere ud og stadigvæk få en hverdag til at fungere, slutter Christine. 

 

Interview september 2014

Siden er sidst opdateret 1. februar 2021