Nyt app-værksted åbnet

Et nyt værksted skal udvikle apps, som kan gøre hverdagen lettere for borgere med handicaps

Det vrimler med tekniske hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere for borgere med handicap. Særligt apps til mobilenheder giver borgere med handicaps nye muligheder, og derfor åbner Handicap og Psykiatri under Slagelse Kommune sammen med Euman en virksomhed for borgere med handicap. Virksomheden er et værksted, der skal udvikle apps, som kan gøre hverdagen lettere for borgere med handicaps.

- Borgere med handicap har rigtig mange resurser, og dem skal vi blive bedre til at udnytte. For hvem er bedre til at sige, hvilken hjælp borgere med handicap kan få gavn af og har brug for, end de handicappede selv?, siger Anders Koefoed, formand for Handicap- og Psykiatriudvalget (V).

Hvad er på tegnebrættet?

Det er Slagelse Kommune, som i samarbejde med den private virksomhed Euman, har etableret app-værkstedet. Her skal 8-12 medarbejdere i første omgang udvikle en app, der beskriver tilgængeligheden i Slagelse Kommune. Ved hjælp af appen kan borgere med handicap hurtigt orientere sig om, hvor nemt eller svært det er at benytte offentlig transport, at komme ind i butikker, at benytte kultur- og fritidstilbud og lignende. Men perspektivet, for hvad der skal udvikles, er større.

Samarbejde på tværs

- Vi har placeret app-værkstedet ved University College Sjælland (UCSJ) i Slagelse, fordi vi håber og forventer, at de studerende og vores borgere kan drage nytte af hinanden. Ved at arbejde tæt på hinanden får vores borgere en indsigt i et andet miljø, og de pædagogstuderende får en større forståelse for borgere med handicap, siger Anders Koefoed.

Får et bredere kendskab

Hos UCSJ ser de også frem til de nye naboer på deres campus i Slagelse.

- Mange af vores studerende kommer ud i institutioner, hvor der er borgere med handicap. Derfor er det rigtig godt, at de lærer at samarbejde og får et bredere kendskab til de muligheder og udfordringer, som arbejdet med mennesker med handicap byder på, siger Margit Nygård Mikkelsen, centerchef for pædagogik ved University College Sjælland.

App-værkstedet åbner officielt i dag, den 27. juni, og de 8-12 borgere kommer primært fra Autisme Center Vestsjælland og Center for Specialundervisning (CSU). Værkstedet drives af en konsulent fra Euman.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

 

Pressemeddelelse 27. juni 2016