App viser vej på Slagelse Sygehus

Udbygningen af Slagelse Sygehus over de kommende år vil udfordre stedsansen for sygehusets brugere.

Derfor skal AppVærkstedet udvikle en app, som blandt andet viser vej til parkeringspladser og til afdelingerne.

Appen skal gøre det lettere for alle at finde frem til den afdeling, som

borgerne er indkaldt til eller søger akut. I appen viser en rød prik, hvor man står, og derfra kan man klikke på de numre og farver og få læst op, hvilke afdelinger der er placeret i de forskellige bygninger.

- Vi er rigtig glade for, at en lokal aktør med en stærk social profil som AppVærkstedet, kan producere en app, der gør det nemmere for vores patienter på Slagelse Sygehus. Vi udvider Slagelse Sygehus over de kommende år, så appen bliver en stor hjælp for vores brugere, siger Charlotte Bøll Larsen, vicedirektør på Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

For at gøre det nemmere for de borgere, der er på hjul eller dårligt gående, er der informationer om nærmeste handicapparkering og nærmeste handicaptoilet. Der er også en oversigt over parkeringsregler og -muligheder, samt information om offentlig transport til og fra sygehuset.

AppVærkstedet er en virksomhed under Handicap og Psykiatriudvalgets vinger, der drives i samarbejde med softwarefirmaet Euman. De ansatte er borgere med særlige behov og talenter, der tidligere har lavet tilgængelighedsapps, som gør det nemmere for borgere med begrænset mobilitet at komme rundt i Slagelse.

Formanden for Handicap- og Psykiatriudvalget, Anders Koefoed (V), ser ordren til AppVærkstedet som et godt bevis på, at virksomheder som denne i fremtiden kan udvikles til at blive selvstændige socialøkonomiske virksomheder, der giver mening for både kommunen og de ansatte i værkstedet.

- AppVærkstedet er et godt eksempel på, at det er muligt at indrette arbejdspladser, så alle kommunens talenter kan udfoldes. Aftalen med Slagelse Sygehus viser, at når vi skaber et rummeligt arbejdsmarked, så kan vi indgå i gode samarbejder og levere resultater, siger udvalgsformanden.

Produktionen er allerede godt i gang. Der bliver taget billeder, filmet, klippet, optaget speaks og tegnet oversigter. AppVærkstedet samarbejder også med Patient- og Pårørende-Rådet samt de Frivillige tilknyttet Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse i arbejdet med at optimere tilgængeligheden på sygehusene.

Går alt efter planen, er appen klar til marts 2018.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Anders Koefoed, Udvalgsformand for Handicap- og Psykiatriudvalget,
    telefon 20 78 60 68
  • Lars G. Larsen, Projektchef på Slagelse Sygehus,
    telefon 20 68 95 86
  • Adam Holst, Leder af AppVærkstedet,
    telefon: 22 94 06 86

Pressemeddelelse den 14. december 2017