Dagplejebørn spreder grin og latter hos demente

Når dagplejebørn lægger vejen forbi plejecentret i Kirke Stillinge, så stiger både tempoet og ikke mindst humøret hos store og små.

Løb, hop og boogie-woogie. Det er sjældent en del af hverdagen i Syrenhuset, som er for demensramte på Kirke Stillinge Plejecenter. Men når to dagplejemødre og dagplejebørnene lægger vejen forbi, så stiger både tempoet og ikke mindst humøret hos store og små. I fællesskab synger og leger børn og ældre, og det giver gode grin, smil og livsglæde på tværs af generationer.

Liv, larm og glad latter fylder opholdsstuen i Syrenhuset på Kirke Stillinge Plejecenter, når de to dagplejere Mie Christensen og Mia Johansen lægger vejen forbi med deres dagplejebørn. Med i klapvognene er balloner, sæbebobler og ærteposer og selvfølgelig en masse energi, som slippes løs, så snart dagplejebørnene spæner ind i opholdsstuen, hvor personalet og beboerne sidder klar. De næste ca. 45 minutter står den nemlig på fællessang, sanglege og leg med f.eks. balloner og sæbebobler.

Hyggeligt og givende for alle

- Det er rigtig hyggeligt og givende for os at komme og besøge de ældre sammen med vores dagplejebørn. Børnene hygger sig, og vi kan også se, at der er sket en ændring hos de ældre i takt med, at vi er kommet flere gange. I starten reagerede de ikke ligeså meget, men nu viser de en helt anden omsorg og kommer også gerne og hjælper børnene med at få overtøjet af, siger Mie Christensen, som er dagplejer i Kirke Stillinge.

Både børn og ældre nyder besøgene

Sammen med Mia Johansen går turen jævnligt til plejecentret, og noget kunne tyde på, at glæden ved at besøge plejecentret er gensidig fra både børn og ældre.

- Børnene synes, det er mærkeligt, at vi ikke skal derind, hvis vi går tur forbi plejecentret, og de spørger også tit, om ikke vi snart skal derover igen. Så de nyder bestemt også vores formiddage sammen med de ældre. Omvendt mærker vi også en genkendelighed, hvis vi møder de ældre på en gåtur, og det kan både være de små og de ældre, som genkender hinanden. Så vi er rigtig glade for, at vi kan mødes og give både børnene og de ældre en dejlig fælles oplevelse, siger Mia Johansen.

Mens der synges julesange, kastes med risposer og laves sanglege, så går der heller ikke mange øjeblikke imellem, at de små får et par søde ord med på vejen fra beboerne.

Minder fra barndommen kommer frem

- Besøgene er en dejlig mulighed for at både børnene og ikke mindst vores beboere kan hygge sig og opleve noget nyt i hverdagen. Sangene og legene kan være med til at vække genkendelighed, fra da beboerne selv var børn, og det kan være med til at bringe gode minder frem. Samtidig så er det jo meget livsbekræftende at se børnene lege og grine, og den stemning er dejlig at kunne give videre til vores beboere, siger leder af Kirke Stillinge Plejecenter Lilian Nielsen.

Flere oplysninger

Pressemeddelelse 20. december 2017