Handicapprisen 2017 går til håndboldklub og træner

Handicaprådet i Slagelse tildeler årets handicappris til Håndboldklubben Frem 83 Skælskør og håndboldtræner Knud Trane for indsatsen for at gøre håndboldklubben tilgængelig for alle.

Handicaprådet har med årets handicappris ønsket at skabe opmærksomhed om den frivillige indsats omkring borgere med handicap. Håndboldklubben Frem 83 Skælskør og håndboldtræner Knud Trane fortjener både opmærksomhed og anerkendelse.

- Idrætten er helt sikkert et af de stærkeste ben i den frivillige indsats i det danske samfund. Foreningslivet i idrætsklubberne rummer derfor et kæmpe potentiale til at fremme handicappedes mulighed for at deltage aktivt i lokalsamfundet. Knud og Frem 83 har vist vejen, og bliver forhåbentlig en inspiration for andre foreninger. Derfor er jeg virkelig glad for at vise vores taknemmelighed med denne pris, siger formand for handicaprådet, Ole Andersen.

Prisen overrækkes i aften i Skælskør Hallen i forbindelse med juleafslutningen i Frem 83 Skælskør.

Knud Trane får sammen med klubben prisen, fordi de gennem de seneste fire år har lagt kræfter i at gøre håndboldklubben tilgængelig for alle. Holdet “Unge med støtte“ opstod som det første håndboldhold for unge med særlige behov i Slagelse Kommune. Knud har gennem alle fire år stået i spidsen for holdet, som tæller 18-20 spillere. Foreningens øvrige spillere har taget rigtigt godt imod det nye hold i klubben. Den glæde og gejst som holdet spreder i Frem 83 opleves som en klar gevinst for klubben. Prismodtageren Knud Trane er beæret over prisen.

- Det er dejligt at handicaprådet mener, at vi gør en forskel. Vi sagde i sin tid ja til at oprette holdet, fordi glæden ved sport og lysten til at øve og blive bedre findes hos os alle, handicap eller ej. Og vores erfaring er jo også, at de bidrager til fællesskabet på lige fod med alle andre, fordi glæden ved sport er fælles, siger Kurt Trane.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Handicaprådet Ole Andersen
    Tlf. 26 20 60 32
  • Håndboldtræner Kurt Trane
    Tlf. 40 70 64 64

Pressemeddelelse den 20. december 2017