100 småjob til glæde for alle

På få måneder er det lykkedes lokale virksomheder og Jobcenter Slagelse at finde 100 småjob til kontanthjælpsmodtagere på kanten af arbejdsmarkedet

I tæt samarbejde med lokale virksomheder er det lykkedes Jobcenter Slagelse at finde 100 ordinære job til ledige kontanthjælpsmodtagere i løbet af få måneder. Kontanthjælpsmodtagere, som er langt fra arbejdsmarkedet, og som vil have gavn af deltidsjob.

Baggrunden var, at Jobcentret i september iværksatte en kampagne, hvor målet var, at finde 100 småjob på almindelige vilkår inden udgangen af januar ved at gå kreativt til opgaven. Den 31. januar blev aftalen om job nr. 100 lavet.

Blandt de kreative tiltag var eventen ”Let’s care together” i januar måned, som Jobcentret arrangerede sammen med organisationen Code of Care og musiker Michael Falch. Omkring 100 virksomhedsrepræsentanter deltog i arrangementet på Badeanstalten. Målet var at skabe småjob - job på få timer, men på helt almindelige vilkår - ved at få virksomhederne til at tænke i opgaver frem for stillingsbetegnelser.

Jobcentret kunne gå hjem med ikke mindre end 58 tilkendegivelser fra virksomheder, som gerne ville kontaktes og gøre en forskel for ledige, der har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet.

– Det er så flot! – siger formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Helle Jacobsen (V), og fortsætter;

- Et job på få timer om ugen kan være med til at give mening i tilværelsen og flytte folk tættere på arbejdsmarkedet. Selvtilliden og motivationen vokser, og en dag bliver man måske selvforsørgende. Så hermed en opfordring til at tænke i såkaldte ”småjob” til ledige fra kanten af arbejdsmarkedet og huske, at det giver værdi for alle og samtidig bidrager til mangfoldighed på arbejdspladsen, som også er med til at udvikle virksomhederne, siger Helle Jacobsen (V).

Er du/din virksomhed også blevet inspireret til at rekruttere fra kanten af arbejdsmarkedet så kontakt Virksomhedsservice på telefon 2911 4200.

 

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Helle Jacobsen Telefon: 51 64 81 13

E-mail: hellejac@slagelse.dk