Skraldemanden henter den gamle sofa fra næste år

Næste år bliver det muligt at få hentet både haveaffald og storskrald hjemme på adressen.

Fra 2018 bliver det lettere at komme af med både en gammel sofa eller affaldet fra weekendens havearbejde. Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget besluttede mandag, at det fra maj næste år bliver muligt at få hentet affaldet derhjemme. I dag skal den slags affald afleveres på genbrugs- eller havepladserne.

- Vi øger serviceniveauet, og det sikrer, at borgere fortsat kan få hentet deres haveaffald, når reglerne ændres for, hvad der må komme med i det almindelige affald. Samtidig sparer vi folk for en tur på genbrugspladsen, og vi gør det lettere at komme af med storskraldet, siger formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Villum Christensen (I).

Muligheden for at få hentet haveaffald og storskrald bliver indført samtidig med, at Slagelse Kommune indfører en ny affaldsordning, som betyder, at man ikke kan smide haveaffald i biobeholderen, som man kan i dag. Den nye affaldsordning betyder også, at der kommer mere genanvendelse.

- Vi skal til at genanvende mere, end vi gør i dag, og med det her tiltag understøtter vi målet om 50 procents genanvendelse af husholdningsaffaldet i 2022, siger Villum Christensen (I).

Det bliver AffaldPlus, som kommer til at stå for indsamlingen på vegne af Slagelse Kommune. Ligesom genbrugspladserne, så bliver ordningen for storskrald og haveaffald en fællesløsning, som alle husstande kan benytte og betaler til. I første omgang forventes gebyret dog ikke at stige som følge af den nye ordning.

Storskraldet bliver indsamlet hver 14. dag i samlede bebyggelser i byområder og hver fjerde uge alle andre steder. Haveaffald indsamles hver fjerde uge i 8 måneder fra april til november. Men det kræver, at man aktivt tilmelder sig forud for indsamlingen.

Flere oplysninger

  • Formand for Erhvervs-, Plan- og Miljøudvalget Villum Christensen
    Telefon 61 62 58 68

Pressemeddelelse 14. februar 2017.