Badestrandene får et løft til sommer

Tangen skal fjernes fra strandene, og Kobæk Strand skal have en ny badebro. Det skal alt sammen være med til at gøre det sjovere at dyppe tæerne i vandet på kommunens badestrande.

Badegæsterne på strandene i Slagelse Kommune kan se frem til bedre forhold til sommer. Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget besluttede på deres sidste møde at iværksætte flere initiativer, som skal være med til at gøre strandene mere attraktive. Blandt andet bliver en lang række strande fremover renset for tang.

- En strand, hvor man ikke kan se sandet for bare tang, giver ikke en god oplevelse. Det så vi i sommer. Derfor har vi lavet en prioriteret liste og går i gang med at fjerne tang, siger Henrik Brodersen, formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget.

På samme møde besluttede udvalget også at sætte gang i en renoveringsplan, hvor man i første omgang udskifter den midlertidige badebro ved Kobæk Strand med en ny fastmonteret badebro, som kan bruges hele året, og samtidig skal der bruges midler på småistandsættelser af kommunens toiletter ved strandene. Udvalgte toiletter skal også være åbne en større del af året allerede fra i år, og næste år vil man opgradere strandene med eksempelvis bålpladser, kajakrastepladser og aktivitetsområder. Alt sammen i dialog med brugerne.

- Vores badestrande er i særklasse, og tiltrækker turister og nye borgere. Men faciliteterne og renholdelsen skal være i orden. Derfor har vi sat flere ting i gang, så strandene bliver endnu mere attraktive at bruge, siger Henrik Brodersen.

Eventuelle godkendelser for opsætning af en helårsbro ved Kobæk Strand skal nu på plads. Håbet er at alt flasker sig, så den nye bro kan komme badegæsterne til gode allerede fra sommeren 2017.

Fakta om tangrensning

Slagelse Kommune har afsat 1. mio. kr. til fjernelse af tang. Strandene vil blive renset for tang efter følgende prioritering

Første prioritet

De to store og meget besøgte ”Blå flag strande” Kobæk strand og Stillinge strand er de højest prioriterede strande. Ud over dette er den nye strand i Halsskov færgehavn også i denne højeste prioritet.

 Anden prioritet

Dernæst prioriteres de øvrige ”Blå flag strande”, samt enkelte strande som er relativt godt besøgte eller har udfordringer med tang. Disse er Svenstrup strand, Musholm bugt Strand, Revkrogen Strand, Granskoven Strand, Bildsø Strand, Bisserup Strand, Næsby Strand Kongsmark Strand, Ceres Stranden og Frølunde Fed strand. Meget attraktive strande, som ikke er kommunale kan også komme på tale.

Tredje prioritet

Tredje og sidste prioritet er Stranden ved værftet, Strandvejen Strand, Quistgårdsvej strand, Stranden ved Alhøjvænget, Stranden ved Søskær Mose, Skovstranden ved Korsør Lystskov, Stibjerg Strand, Kelstrup Strand og.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Henrik Brodersen, formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget
    Telefon 20 32 45 60

Pressemeddelelse den 13. januar 2017