Lokal udviklingsplan for Sørbyområdet er i høring

Sørbyområdets lokalråd har lavet et udkast til en lokal udviklingsplan for området, som blandt andet omfatter Sørbymagle, Rosted, Bøstrup, Kirkerup, Fladholte og Vollerup.

Den lokale udviklingsplan er blevet til på baggrund af input fra møder med det lokale erhvervs- og foreningsliv samt institutioner. Lokalrådet har også været på 2 busture rundt i landsbyerne og talt med borgerne om deres ønsker og idéer til, hvordan det skal være at bo i fremtidens Sørbyområde. Udviklingsplanen skal derfor ses som et bud på, hvordan borgerne og lokale aktører ønsker at området skal udvikle sig.

- Sørbyområdet er et velfungerende lokalområde. Vi ligger et stenkast fra Slagelse, men kan tilbyde en livskvalitet, som man ikke kan finde i de større byer. Vi har skole, børneinstitution og hal og et væld af fritidsaktiviteter. Og så har vi et rigt foreningsliv og mange aktive lokale fællesskaber, som kan være med til at understøtte livskvaliteten for borgerne i området, siger lokalrådsformand Brian Køhler Jørgensen. 

- Vores vision er, at Sørbyområdet fortsat skal være et attraktivt og levende lokalsamfund, som man vælger at flytte til. Sørbyhallen skal være omdrejningspunktet for fællesskab, kultur- og bevægelsesaktiviteter for hele familien, og landsbyerne omkring Sørbymagle har stærke fællesskaber, hvor nære relationer og sociale aktiviteter er med til at øge trivslen for de, der bor i området. 

Temaerne i den lokale udviklingsplan er den levende landsby, den produktive landsby og den innovative landsby.

Lokal udviklingsplan

Du kan læse udkastet til den lokale udviklingsplan her.

Du kan også få mere at vide på hjemmesiden for Sørbyområdets lokalråd.

Idéer og kommentarer

Hvis du har idéer og kommentarer så send dem til

inden den 25. august. 

Dialog

Eller mød op på parkeringspladsen ved Brugsen i Sørbymagle lørdag den 19. august kl. 11-13, hvor vi giver en kop kaffe og tager en snak om dine kommentarer til udviklingsplanen.

Flere oplysninger

Nyhed den 13. juli 2017.