Algade i Korsør bliver gågade igen

Siden sidst i 2014 har Algade været åben for ensrettet trafik som en forsøgsordning. Men på sit seneste udvalgsmøde besluttede Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget, at den hurtigst muligt skal ændres til gågade igen.

Inden længe kan både borgere og erhvervsdrivende se frem til at forsøgsordningen stopper, og Algade igen bliver gågade og dermed lukket for trafik.

Forsøget, som skulle have været afsluttet for et år siden, blev forlænget fordi der det seneste år har været arbejdet på at omdanne en del af Solens Plads. Et arbejde som har givet mange gener for borgere, der skulle finde parkeringspladser. Med kørsel i Algade har det været lettere at køre til alternative parkeringspladser i bymidten.

Henvendelser på kryds og tværs til udvalgsmedlemmerne og Center for Teknik og Miljø fra brugere af Algade har talt både for og imod gennemkørende trafik på Algade. Men overvægten af synspunkterne har været et ønske om, at Algade igen blev gågade, hvilket også blev beslutningen på Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalgets møde i mandags.

Lige så snart kommunen har fået politiets godkendelse af den ændrede skiltning ved indkørslen til Algade, så kan både borgere og erhvervsdrivende se frem til, at Algade igen bliver gågade.

Solens Plads er taget i brug og forsøget i Algade stopper

- Der har nu været en forsøgsperiode med gennemkørende trafik i Algade. Forsøget, der blev forlænget på grund af arbejdet på Solens Plads, har haft både modstandere og tilhængere. Det er min og udvalgets opfattelse, at de fleste ønsker forsøget lukket ned, derfor har vi besluttet, at Algade tilbageførelse til gågade. Med en tilbageførelse til gågade åbnes der så op for, at de butikker der ligger i Algade igen kan benytte mere af gaden til udendørs udstilling af varer og udeservering, siger formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget Henrik Brodersen (O).

Ud over at Algade hurtigst muligt skal gøres til gågade igen, så besluttede Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget også, at der fremover skal være mulighed for handicapkørsel fra Baggade til de to handicappladser på Algade/Torvet.

Flere oplysninger

  • Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget Henrik Brodersen
    Tlf. 20 32 45 60
    E-mail henbro@slagelse.dk

Pressemeddelelse 9. november 2017.