Kendt forfatter kommer til Landdistriktskonferencen

Landdistrikternes fremtid er til debat, når Slagelse Kommune inviterer til den årlige Landdistriktskonference den 29. november i Vemmelev. Blandt andet deltager forfatteren bag bogen ”Udkantsmyten”.

Der er masser af potentiale på den side af byskiltene, hvor byen er streget over og landdistrikterne starter. Men hvordan indfrier vi potentialet? Og hvordan kan kommune, foreninger og ildsjæle arbejde sammen om at skabe udvikling? Det er til debat den 29. november, hvor Slagelse Kommune inviterer til Landdistriktskonference.

- Der kommer gode ideer fra både kommunen og Folketinget, men de fleste og bedste ideer kommer som regel fra folk, der bor i landdistrikterne. De ved, hvor skoen trykker og har tit et løsningsforslag. Derfor vil vi gerne høre de lokale kræfter om, hvordan kommunen kan hjælpe dem, som får ideerne, siger formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget Henrik Brodersen (O).

Forfatteren bag bogen ”Udkantsmyten,” Kaare Dybvad er inviteret, og han vil give sit bud på, hvordan de mindre lokalsamfund og fællesskaber kan bidrage til vækst og udvikling. Udover Kaare Dybvad kommer direktør for Samsø Energiakademi Søren Hermansen også. Han har gennem flere år arbejdet for at gøre Samsø kendt som Energi ø, og han vil fortælle historien om, hvordan indbyggerne på øen i fællesskab har arbejdet med at gøre øen energineutral.

- Vi har arbejdet med landdistriktsudvikling de sidste fire år, og det har skabt synlige resultater. Nu er det tid til at evaluere vores indsats og diskutere, hvordan vi fortsætter arbejdet. Vi har inviteret et par oplægsholdere, som kan inspirere os, så jeg håber, der er mange, som har lyst til at deltage, siger Henrik Brodersen.

Sidst på aftenen bliver det også afsløret, hvem der vinder årets landdistriktspris.

Det er gratis at deltage i konferencen, som bliver afholdt den 29. november i Huset i Vemmelev kl. 17-20.30. Tilmelding skal ske til nedenstående mail senest den 21. november:

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget Henrik Brodersen
    Telefon 20 32 45 60
  • Borgerkonsulent Anne Larsen Justiniano
    Telefon 24 48 53 15

Pressemeddelelse den 1. november 2018