Talentcenter Vestsjælland bliver i Slagelse

Badminton Danmark har valgt at forlænge samarbejdet, så regionens dygtigste badmintonspillere fortsat kan træne i Slagelse.

Tre gange om ugen mødes badmintontalenter fra hele regionen for at spille badminton i Talentcenter Vestsjælland, som holder til i Slagelsehallen. En ny organisering i Badminton Danmark gjorde, at man overvejede en ny struktur for talentudviklingen og herunder placeringen af Talentcenter Vestsjælland. Efter flere drøftelser med bl.a. Slagelse Kommune har Badminton Danmark valgt at forlænge samarbejdet, så Talentcenter Vestsjælland fortsætter med at have hjemmebane i Slagelse.

Udvikler lokale og regionale talenter

Slagelse Kommune er en ambitiøs idrætskommune med en idrætspolitik, hvor bl.a. talentudvikling er prioriteret. For at kunne lave god talentudvikling og tilbyde de lokale udøvere de optimale muligheder og forhold, kræver det ikke mindst gode rammer for idrætten. Derfor har bl.a. Talentcenter Vestsjælland været med til at udvikle både lokale og regionale badmintontalenter, når de to morgener og en eftermiddag hver uge mødes og trænes af badmintonspecialister.   

Stor betydning at samarbejdet kan fortsætte

- Som en del af at vi er eliteidrætskommune under Team Danmark, arbejder vi med det mål at være regionens talent- og elitecentrum. Derfor har bl.a. Talentcenter Vestsjælland stor betydning for, at vi kan tilbyde vores og regionens talenter gode udviklingsmuligheder inden for badminton i optimale rammer. Vi er naturligvis rigtig glade for, at vi for nylig fik nyheden om, at Badminton Danmark forlænger samarbejdet, så Slagelse fortsat kan være hjemmebane for Talentcenter Vestsjælland, siger borgmester Stén Knuth. (V)

Vigtig brik til gode rammer og høj kvalitet

- Talentcenter Vestsjælland er en vigtig brik til at skabe gode rammer og høj kvalitet, for talentcentret kan supplere klubbernes indsats i regionen gennem bl.a. yderligere tekniktræning. Derfor er Talentcentret meget vigtigt for talentudviklingen i vores region, og vi ser frem til, at vi fortsat kan være med til at tilbyde gode rammer og høj kvalitet til bl.a. også udøverne fra Slagelse Talent og Elite, som også bruger talentcentret i dag, siger formand for Kultur-, Fritid- og Turismeudvalget Troels Christensen. (I)  

Kan give nye muligheder for spillerne

Også i Badminton Danmark ser man frem til at fortsætte samarbejdet og håber også det kan give nye muligheder for spillerne.

- Igennem de seneste år, er der skabt et godt setup omkring talentcenteret, og derfor vil vi i Badminton Danmark fortsat gerne støtte et talentcenter på Vestsjælland lokaliseret i Slagelse. Vi har en ambition om, at talentcentret skal medvirke til, at spillerniveauet på Vestsjælland løftes yderligere inden for en årrække bl.a. via et tættere samarbejde med de regionale klubber. Målet er, at også Talentcenter Vestsjælland løbende udvikler spillere til vores ungdomsgrupper. Så vi ser frem til at forsætte samarbejdet, siger Jens Meibom sportschef i Badminton Danmark. 

Flere oplysninger

 

Pressemeddelelse 24. november 2017