Vemmelev Skole bygger bro mellem uddannelser

I uge 47 inviterer skolen omverdenen indenfor, når udskolingseleverne i 7.-9.klasse får besøg af Gymnasie- og Erhvervsuddannelser på Selandia, som skal stå for dele af undervisningen.

Der venter en spændende uge for udskolingseleverne i 7.-9.klasse på Vemmelev Skole i uge 47, når Gymnasie- og Erhvervsuddannelser på Selandia samt lokale virksomheder deltager som partnere i et brobygningsforløb om uddannelse og job. 

Brobygningsforløb med studerende

For tredje år i træk holder Vemmelev Skole i uge 47 i samarbejde med Selandia og en række virksomheder en uge, hvor studerende fra HHX, HTX kommer på besøg. Her skal de studerende formidle og undervise i det fag, de selv følger på deres ungdomsuddannelser.

Imens skal andre elever fra Vemmelev Skole ud af huset til ZBC, hvor de skal undervises af studerende på Kokke- og Tjenerskolen samt bygge/anlæg og teknik/metal. Fælles for de studerende fra ungdomsuddannelser er, at de bl.a. skal formidle deres begrundelse for valg af ungdomsuddannelse, hvad de har tænkt sig at bruge den til videre i deres uddannelsesforløb samt lave en undervisningssituation, som introducerer den undervisning de oplever i hverdagen på deres ungdomsuddannelse.

Brobygning skal gøre valg af uddannelse nemmere

Formålet er at bringe brobygningen helt tæt på udskolingseleverne og dermed afhjælpe tvivlsspørgsmål i forhold til deres valg af ungdomsuddannelsen, som der ofte opleves i slutningen af 9. klasse. Det mere langsigtede formål er også, at eleverne bliver mere sikre i deres valg af ungdomsuddannelse og forhåbentlig medfører færre "drop outs" eller skift på ungdomsuddannelserne.

Rektor for HHX og HTX Niels-Erik Hybholt ser brobygningen på Vemmelev Skole som et fremtidigt projekt, der giver muligheder for at skabe en win-win situation, idet eleverne på ungdomsuddannelserne netop også har en opgave, hvor de skal undervise elever fra grundskolen i løbet af deres uddannelse.

Ugens program

Mandag skal eleverne arbejde med rekrutteringsprocesser. Eleverne starter med en fælles introduktion i at bygge en jobansøgning op, læse en jobannonce korrekt og bruge indholdet i den. De vil også lære, hvordan kropssprog spiller en vigtig rolle både i en samtale, og når man er sammen med andre eller nye mennesker. Herefter får alle eleverne en jobannonce fra skolens adoptions- og samarbejdsvirksomheder; McDonalds, Plejecentret Blomstergården, Slagelse Bibliotek, Netto, Westrup A/S og Skandi Bo Indoor A/S. Eleverne skal herefter udarbejde en jobansøgning, som sendes til virksomhederne, der hver udvælger tre elever pr. hold, som skal til samtale med repræsentanterne for virksomhederne foran klassen fredag morgen.

Fredag d. 24. november kl. 12 kåres i Festsalen de 6 vindere af det fiktive job - en fra hver klasse.

Flere oplysninger

 • Rektor HHX og HTX, Niels-Erik Hybholt
  Tlf. 28 44 25 18


 • Lektor og Studievejleder HTX, Peter Georg Rasmussen
  Tlf. 60 29 94 92


 • Udskolingslærer på Vemmelev Skole og koordinator på projektet Kai Andersen
  Tlf. 58 38 33 31


 • Viceskoleleder Vemmelev Skole Peder Helveg Pedersen
  Tlf. 22 32 84 16

 

Pressemeddelelse 14. november 2017