Nyt Nytorv indvies med streetaktiviteter

Nytorv har fået et ansigtsløft, og fredag den 13. april kl. 15 bliver pladsen indviet med en række aktiviteter.

Der skal være mere liv på Nytorv, og stadeholderne på den centrale plads skal have bedre forhold. Det er målet med det ansigtsløft, som Nytorv har fået, og som fredag den 13. april bliver officielt indviet.

- Nytorv er et sted, hvor folk mødes, og vi vil gerne fastholde, at handlende og borgere har lyst til at bruge Nytorv. Derfor er investeringen i Nytorv også en investering i vores detailhandel og vores by, fordi Nytorv fortsat skal være et hyggeligt sted, som samler folk og giver oplevelser, siger borgmester John Dyrby Paulsen (A).

Når Nytorv bliver indviet, har pladsen fået en ny aktivitetszone med blandt andet bordtennisbord. Stadeholderne bliver rykket tættere på Galleriet, og dermed bundet bedre op på forbindelsen mellem torvet og Vestsjællandscentret. Mod gågaden kommer nye Verner Panton-bænke, hvor man kan sidde og nyde udsigten til Sct. Michaels Kirke. Udformningen af den nye plads er sket i tæt samarbejde med Business Slagelse, som er glad for at Nytorv får et ansigtsløft.

- Nytorv er en central plads i byen, og med det her projekt får pladsen et løft. Det vil være med til at løfte detailhandlen i Slagelse og gøre byen til en endnu bedre handelsby, som også kan tiltrække folk fra omegnskommunerne, siger Torben Kjerulff, formand for Business Slagelse.

Indvielsen sker fredag den 13. april og kl. 15.30, hvor borgmester John Dyrby Paulsen Nytorv åbner arrangementet med en tale. Derudover er der også mulighed for at prøve bordtennis, parkour, skateboard og meget mere. Alle er velkomne til at deltage.

Fakta: Foreløbigt program for indvielsen

15 - 15.30: Danseunderholdning
15.30 - 15.45: Tale ved Borgmester John Dyrby Paulsen
15.45 - 17.30: Diverse aktiviteter:
- Bordtennis (turnering + prøv selv)
- Asfaltcurling (turnering + prøv selv) 
- Parkour (demo + prøv selv) 
- Skate (demo + prøv selv) 
- Slackline (demo + prøv selv)
- Éthjulede cykler (demo + prøv selv) 
- Udstilling om det gamle Nytorv 

Der arbejdes stadig på det endelige program, blandt andet med bidrag fra Streetmoves-teamet

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Borgmester John Dyrby Paulsen
    telefon 21 18 42 04
  • Business Slagelse, eventkoordinator Helle S. Madsen
    telefon 51 26 22 99
  • Planchef Darrin Bayliss
    telefon 58 57 92 09

Pressemeddelelse den 6. april