Ny træning skal holde ældre hjerner friske

SMART-training er navnet på den nye hjernegymnastik, som skal hjælpe ældre borgere med at huske bedre i Slagelse Kommune.

Er du pensionist i Slagelse Kommune, så kan du komme på et gratis træningsforløb. Her er det ikke biceps, men derimod hjernecellerne, som kommer på arbejde. SMART-training er navnet på den nye hjernegymnastik, som kan hjælpe borgerne med at huske bedre ude på aktivitetscentrene.

Kommunens aktivitetscentre skal stå for hjernegymnastikken    

SMART-training består af nogle øvelser, der træner forskellige dele af hjernen. Træningen kan blandt andet bestå af nogle farvede bolde, som deltagerne kaster imellem sig. Griber man en blå bold, skal man eksempelvis sige sit eget navn, mens en rød bold skal få deltageren til at sige navnet på den, som kastede bolden. Medarbejderne, som står for kurserne, arbejder på kommunens aktivitetscentre, og de har alle gennemført en uddannelse i SMART-training gennem idrætsorganisationen DGI.

- Ideen med SMART-training er, at udvide hjernens kapacitet og styrke dens samspil med kroppen. Det er en både sjov og meningsfuld aktivitet at lave sammen med andre, så man på den måde også styrker fællesskabet. Med uddannelsen er medarbejderne i Slagelse Kommune klar til at give endnu flere borgere chancen for et sundt og aktivt fællesskab, siger Vibeke Lund, der er bestyrelsesmedlem i DGI Midt- og Vestsjælland.

I Slagelse Kommune sætter man pris på den nye hjernetræning, som mange borgere nu kan få glæde af.

– I Slagelse Kommune har vi mange ældre borgere, som oplever fysiske og psykiske udfordringer. Med SMART-training kan vi minde vores ældre borgere om de ting, de stadigvæk kan, mens træningen også styrker deres hukommelse og måske endda forebygger demens. Det kan vi som institution kun bakke op om, siger formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz.

Hvis man gerne vil have et større overblik over de forskellige tilbud, som både er for de rørige og mindre rørige personer, så kan man læse mere om forløbene inde på aktivitetscentrenes hjemmeside: https://aktivitetscentre.slagelse.dk/ (nyt vindue)

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Forebyggelses- og Seniorudvalget Ali Yavuz,
    Tlf. 20 29 58 66
    Mail aliya@slagelse.dk 

  • Daglig leder af aktivitetscenter Rådmandscentret Ulla Ingemann,
    Tlf. 58 19 46 86