Nyt lederakademi skal styrke de lokale foreninger

Sammen med DIF og DGI opretter Slagelse Kommune nu et lederakademi. Akademiet skal styrke ledernes kompetencer ude i de lokale foreninger.

I 2019 kan lederne fra de lokale foreninger komme på et intensivt lederakademi på Slagelse Sportscollege. Akademiet består af fem undervisningsmoduler, som tager udgangspunkt i drift og klubudvikling, og her vil deltagernes egne foreninger være i fokus. Undervisningen vil samtidig blive varetaget af eksperter, som allerede nu underviser foreningsledere gennem DGI og DIF.

Det nye lederakademi kommer samtidig med Slagelse Kommunes målsætning om, at halvdelen af borgerne i 2025 skal være medlem af en idrætsforening, mens 75 pct. skal være fysisk aktive. Derfor glæder kommunen sig også over det nye akademi, som både kommer foreningerne og medlemmerne til gode.

- Med lederakademiet får vores foreninger nu et 360 graders perspektiv på alt det vigtigste indenfor drift og foreningsliv. På den måde styrker vi ikke alene foreningerne, men også borgernes muligheder for et aktivt og sundt idrætsliv, hvilket er alfa og omega for Slagelse Kommune, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen.

Sådan kommer din forening med på akademiet

Akademiet har plads til 24 personer, og deltagerprisen er 2.000 kr. som dækker alle udgifter. Foreninger har også mulighed for at søge støtte til uddannelsen gennem puljen for leder- og instruktør uddannelsen. Du kan læse mere om denne og tilmelde dig akademiet på

Sidste frist for tilmelding er d. 7 januar 2019, og første undervisningsmodul ligger lørdag d. 12 januar mellem kl. 9-16.

Flere oplysninger

Ønsker du flere oplysninger, så kontakt:

  • Formand for Kultur- og Fritid Jørgen Andersen,
    Tlf. 23 49 04 30
    Mail jander@slagelse.dk 

  • Idræts- og facilitetskonsulent Oliver Rechnagel Carlson,
    Tlf. 51 36 45 11
    Mail olica@slagelse.dk