Isen er ikke sikker endnu – men det bliver den måske i næste uge

Selvom isen måske ser sikker ud, så er den det ikke endnu. Men hvis Danmark får frostgrader i næste uge, så er der gode muligheder for at skøjtestederne åbner i løbet af ugen.

Kulden er på vej mod Danmark, og den forventes også at ramme Slagelse Kommune i weekenden. Der er allerede is på flere af skøjtesøerne, men selv om isen ser tyk ud, så advarer Slagelse Kommune mod at afprøve skøjterne på kommunens skøjtesøer henover weekenden. Isen er nemlig ikke tyk nok til at kunne bære endnu.

- Vi holder øje med isen, men den skal være mindst 13 cm tyk, før den kan bære. Det er den ikke endnu. Det kræver flere dage med dagsfrost, men hvis det kolde vejr fortsætter, så er der gode muligheder for, at vi kan åbne søerne i løbet af næste uge, siger driftsplanlægger Lasse Møberg Fjeldsted.

Der er seks skøjtesøer i Slagelse Kommune, hvor isen bliver målt. Det er Smedegadesøen og Svanesøen i Slagelse, Lovsøen og Tårnborgsøen i Korsør og Søen ved Guldagergård i Skælskør. Derudover er der også regnvandsbassinet på den gamle stadion i Slagelse, som måske kan tages i brug som skøjteanlæg for første gang.

- Hvis vejret holder henover weekenden, så kan vi måske åbne skøjtebanen på det gamle stadion i Slagelse allerede på mandag. Men indtil da vil jeg bede folk om ikke at gå på isen – både fordi det ikke er sikkert, men også fordi man risikerer at ødelægge isen, så vi må udskyde åbningen, siger Lasse Møberg Fjeldsted.

Når isen er tyk nok til at bære, bliver der sat skilte op ved søerne med teksten ” Færdsel på isen er tilladt,” og på slagelse.dk/skoejtesteder kan man også følge med i, om søerne er åbne eller lukkede for at stå på skøjter.

Flere oplysninger

  • Lasse Møberg Fjelsted
    Telefon 28 68 45 29

Pressemeddelse den 23. februar 2018